A Hyundai Equus megelőzte a német riválisokat



A Hyundai Motor Equus luxusmodellje a Mercedes S-osztálya és a BMW 7-es sorozatát megelőzve a 2013-as Év Autója lett a Közel-Keleten.

A Hyundai bejelentette, hogy a vállalat zászlóshajója, a nemrég felfrissített Equus (a helyi piacon Centennial) luxuslimuzint a Mercedes-Benz S-osztályánál és a BMW 7-es sorozatánál is magasabbra értékelték az idei évben odaítélt Év Autója választáson a Közel-Keleten. A térség vezető autós szakmai lapja, az Auto Mobile magazin által odaítélt díj szerint jelenleg az Equus a luxuskategória legkiemelkedőbb képviselője.

Ez immár a második alkalom, hogy a Hyundai Equus a Közel-Keleten kiérdemelte ezt a megtisztelő címet, hiszen az elmúlt év végén a helyi Sports Auto magazin is Év Autójának választotta a modellt.


„Reményeink szerint ez a díj is hozzájárul ahhoz, hogy növelhessük eladásainkat a Közel-Keleten, ahol sokkal több prémiumkategóriás autót tudunk értékesíteni, mint bárhol máshol a világon, így a Centennial révén a márka megítélése is sokat fejlődhetett.” – mondta a Tom Lee, a Hyundai területi képviselője.

„Megdöbbentő az a fejlődés, amelyet a Hyundai a Centennial modellel véghezvitt.” – mondja Ibrahim Fakhri, az Automobile magazin főszerkesztője. „Egyértelmű, hogy a Hyundai immár egy felsőbb szintre emelte a luxusautóját, amellyel bebizonyította versenyképességét a luxuspiac nagy neveivel szemben is. Az autót kipróbálva és megtapasztalva annak elsőrangú szolgáltatásait könnyű volt a döntés.” – tette hozzá Fakhri.

A Hyundai Motor tavaly 244 százalékos emelkedést produkálva összesen 4 119 darab Equus és Genesis modellt értékesített a régióban, míg idén áprilisig 1 535 darab kelt el a két luxusautóból. A Hyundai idei tervei szerint összesen mintegy 5 800 prémium kategóriás autót kíván értékesíteni a Közel-Keleten.  

Az 1994-ben alapított, libanoni székhelyű Automobile magazin a régió egyik legelismertebb autós magazinja, amely a közel-keleti országok mellett Afrika egyes részein is kapható.

Forrás: koreaittimes.com4-traders.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei