Internetes vicc tárgya a Hyundai HB20 szállítási késése


A HB20 iránti hatalmas kereslettel a Hyundai nem képes hatékonyan megbirkózni, így egy több, mint 140 napja autójára váró férfi vicces videója hatalmas népszerűségnek örvend.   

A Hyundai HB20 szállítási késedelme egy internetes vicc tárgyává vált, amely rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált Brazíliában. Hugo Martins programozót ugyanis annyira zavarta a már régóta megrendelt kompakt késése, hogy újraforgatta a dél-koreai vállalat által sugárzott reklámfilmet, amelyben az eredeti változattól eltérően azt mutatja be, amint hétfő reggel elmeséli munkatársának, hogyan telt a hétvége a HB20 nélkül. Martins ugyanis már több, mint 140 napja vár új autójára.  

„Ezalatt az időszak alatt többször beszéltem a kereskedéssel, ahol folyamatosan azzal ámítottak, hogy a rákövetkező héten már biztosan megérkezik az autóm, ám ez eddig még nem történt meg.” – mondja a csalódott férfi. „A munkahelyemen már mindenki azzal viccelődik, hogy előbb ér véget a focivébé, minthogy én megkapnám az autómat. Ez már azonban tényleg nevetséges.” – mondja Martins, aki a munkahelyi barátaival készítette el a humoros videót. „A videót igazából szórakozásból csináltuk, de ezzel együtt fel is kívántuk hívni a figyelmet a kialakult helyzetre.” – teszi hozzá.

A videó megjelenését követően Hugo ismét felkereste a márkakereskedést, ahol egy ugyanolyan felszereltségű HB20 1,0 Comfort Style modellt ajánlottak fel, mint amit rendelt, csupán a szín volt eltérő. „Én fehéret rendeltem, ehelyett egy ezüstöt ajánlottak fel nekem. Gondolkodtam rajta, de úgy érzem, az autó megéri a várakozást.” – mondja Martins, aki 10 százalék előleget már befizetett az autóra.  

A brazil Autoesporte szaklap munkatársa kapcsolatba lépett az érintett márkakereskedéssel, ahol az értékesítő szerint nem ők követték el a hibát, hanem az autógyártó disztribútora. „A HB20 iránt hatalmas az érdeklődés. Úgy véljük, a Hyundai számított a megrendelések egy bizonyos számára, de ez meghaladta a várt szintet.” – mondta a Hyundai kereskedés munkatársa, aki elmondta, Martins autója éppen most érkezett a kereskedéshez.  

A fenti eset azonban nem egyedi, hiszen a tavaly októberben bemutatott Hyundai HB20 várólistája még mindig nagyon hosszú. Az autós lap több brazil márkakereskedéssel is beszélt, akiknél hasonló helyzetek gyakran alakulnak ki. A megrendelések gyorsabb kielégítése érdekében a piracicabai üzemben nemsokára bevezetik a harmadik műszakot is, amely jelentősen növelheti a termelési kapacitást és csökkentheti a kialakult várakozási időt.



Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei