Hibridrekord az Egyesült Államokban


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Hyundai Sonata és a Kia K5/Optima hibridváltozatainak májusi eladási darabszámai soha nem látott szintre emelkedtek Amerikában.

A Hyundai csoport 2011. óta árusítja középkategóriás modelljeinek hibridváltozatait az Amerikai Egyesült Államok piacán, ahol a Hyundai az elmúlt hónapban 2 129 Sonata Hybridet, míg a Kia 1 206 darab Optimát értékesített. 

Az autógyártó tájékoztatása szerint a hibridmodellek értékesítési szintje így 44 százalékkal magasabb szintet ért el, mint az elmúlt év májusában, míg az év első öt hónapjának összesített eredménye 30,7 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát. A közlemény szerint a hibridautók eladásai március óta átlépték a 3 ezres szintet.


Az amerikai autópiac visszaesése és a magas olajárak kedvezően hatnak a takarékos modellek iránti keresletre, így a tavalyi évben a hibridautók értékesítése 62,5 százalékkal ugrott meg 2011-hez képest. A listavezető továbbra is a Toyota Prius, amelyből az idei év első öt hónapjában 100 ezer darab talált gazdára.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei