Kombi is készülhetne a HB20-ból?



A Hyundai az egyik legkeresettebb kiskategóriában dobta piacra Brazíliában a HB20 modellcsaládját, amely a helyi igények alapján akár újabb taggal is bővülhetne.

A Hyundai tavaly mutatta be Brazíliában a HB20 kisautót, amelyet követett a terepjárós kinézetű HB20X, idén pedig megérkezett a lépcsőshátú HB20S is. ám ezeken kívül van még több lehetőség is a modellben, ahogyan azt egy brazil formatervező, Philip Augustus munkája is mutat.

A tervező a Hyundai HB20 limuzin formatervét gondolta tovább, amelynek hátsó tetővonalát megemelte és megnyújtotta, így biztosítva elegendő teret az utasok és a csomagok számára. A hátsó kialakítás a HB20S vonalait követi, így érintetlen maradt a lökhárító és felette a lámpatestek is.


A HB20 kombi, vagy „cw” egyéb elemei sem maradtak azonban teljesen érintetlenek, hiszen az elképzelés szerint az autó frontján a jellegzetes hatszögletű hűtőmaszk fekete betétet kapott, emellett 17 collos könnyűfém keréktárcsák is hangsúlyozzák az autó egyediségét és sportosságát.   

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Hyundai egyáltalán fontolóra vette volna valaha is a HB20 puttonyos változatának elkészítését, azonban tekintettel arra, hogy az első generációs i30cw megszűnésével eltűnt a kínálatból a márka egyetlen kombija, így logikus lépés volna egy ilyen modell elkészítése. Annál is inkább, mivel a brazil piacon a kiskategóriás kombik igen nagy darabszámban kelnek el, így a Hyundai könnyedén versenyre kelhetne a kategória éllovasainak számító Volkswagen SpaceFox, vagy épp a Fiat Palio Weekend modellekkel.

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei