Milliónyi Chryslerben van egy kevés Hyundai


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis bejelentette, hogy az amerikai Chrysler csoportnak szállított padlólemez-modulok összesített darabszáma meghaladta az egymillió darabot.

Dél-Korea legnagyobb autóalkatrész-gyártója, a Hyundai Mobis Ohioban található üzemének jelentős eseményére hét évvel azután került sor, hogy a vállalat szerződést kötött az amerikai autógyártóval a hozzá tartozó Jeep Wrangler alvázmoduljainak gyártására.

A padlólemez-modul gyakorlatilag egy összeszerelt váz, amelyre az autó karosszériáját és meghajtásrendszerét építik fel. A modul alkotóelemei teszik ki az autó részegységeinek 50 százalékát.

A Hyundai Mobis nyilatkozata szerint az együttműködés hatására a Chrysler jelentős költségmegtakarítást és gyártási folyamatracionalizálást tudott végrehajtani, amellyel jelentős versenyelőnyhöz jutott a világpiacon.

A világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group alkatrészgyártó vállalata 2010-ben további megállapodást kötött a Chryslerrel a Jeep Grand Cherokee és a Dodge Durango első és hátsó futómű moduljainak előállítására.

A Hyundai Mobis két amerikai gyártóüzeme évente 520 ezer teljes padlólemez modul előállítására képes.   

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei