Betörők ellen béreljen rendőrautót!


Egy svájci Hyundai kereskedés szokatlan ötlettel állt elő: a megrendelők rendőrségi kiegészítőkkel felszerelt Hyundai i40 és Veloster modelleket kérhetnek a házuk elé.

A svájci Andreas Birrer, az Auto Birrer AG tulajdonosa szokatlan ötlete azon az elgondoláson alapul, mely szerint ezzel a szolgáltatással a nyaralni indulók biztonságban tudhatják otthon hagyott értékeiket. A szolgáltatás népszerűsítésére feladott hirdetésben szereplő jármű valóban megtévesztésig hasonlít a Svájcban közlekedő valódi rendőrautókra, a hirdetés szövege szerint: „Nincs kedvük betörőkhöz? Hamarosan elutazik? Rendeljen saját rendőrautót!”. A hirdetés az Auto Birrer honlapján is olvasható.

A szalon tulajdonosa az AFP-nek beismerte, először csupán reklámot próbált csinálni a Hyundai márkának, ám nem sokkal a hirdetés megjelenését követően valóban megjelentek az első érdeklődők. A hamis rendőrautót így heti 250 svájci frankért (kb. 31 ezer Ft) valóban ki lehet bérelni.

A hírek szerint a szokatlan szolgáltatás végzéséhez még a helyi rendőrség is hozzájárult. Az autó használata azonban nem olyan egyszerű, hiszen az ügyfelek csak a házuk előtti parkolás címén bérlik az autót, használni vagy utazni vele nem engedélyezett. A vállalkozó így csupán autószállító trélerrel mozgathatja a járművet az ügyfelekhez és onnan vissza.  

A rendőrség azonban szkeptikusan vélekedik erről a kezdeményezésről. „A kérdés az, hogy vajon valóban elrettentő hatású lesz, ha a rendőrautó napokon át ugyanazon a parkolóhelyen áll és nem mozdul el onnét.” – mondta Urs Wigger, Luzern város rendőrségi szóvivője.


Persze miután most már elég médiavisszhangot kapott a szolgáltatás, könnyen elképzelhető, hogy éppen egy ilyen ál-rendőrautó hívja fel a betörők figyelmet arra, hogy az adott ház valóban lakatlan…

Forrás: t-online.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei