Koreában is tesztelik a Kínának szánt Hyundait



A Shanghai Autószalonon bemutatott Hyundai Mistra modell tesztelését megkezdték a gyártó dél-koreai mérnökei.

A Hyundai az idei Shanghai Autókiállításon mutatta meg először az Elantránál nagyobb, ám a jelenlegi Sonatánál kisebb modelljét, a Mistrát, amely hivatalosan még koncepció, ám formai megoldásai alapján nagyon közel áll a nemsokára bemutatkozó szériakiviteltől. A modell prototípusait korábban már többször lefotózták Kínában, ám most először sikerült lencsevégre kapni Dél-Koreában, ahol a gyártó mérnökei tesztelik az új modellt.


Habár a most lencsevégre kapott autót erős álcázás takarta, a fényszórók alakja, a krómozott hűtőrács, valamint az oldalvonal elárulja az autót. A 4,71 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,47 méter magas autó tengelytávja 2,77 méter lesz, amely értékekkel valóban az Elantra és a Sonata közé kerül a Mistra.


Az egyik kémfotón éppen egy Sonata mellett áll a prototípus, így a méretek közötti különbség még inkább szembetűnően látszik. A Mistrának sokkal kisebb az első túlnyúlása, a tetővonal azonban nagyon hasonló a Sonatáéhoz.


A kifejezetten Kínának készülő Mistra egy olyan réspiacra érkezik majd, amely gyorsan fejlődik a hatalmas autópiacon, így a Hyundai természetesen a helyi Beijing-Hyundai gyártóüzemében készíti majd a Mistra modelljét is, ahol Mingtu néven is emlegetik azt.

A Hyundai egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Mistra motorkínálatát, ám a kínai média értesülései szerint 1,8 és 2,0 literes benzinmotorok kerülnek az autó motorterébe. A bemutató várhatóan 2013. végére, vagy 2014. elejére várható.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei