A Hyundai i40 az Év Taxija Németországban


A német „taxi-heute” szaklap 19 modell kipróbálása után nyolcat választott az Év Taxijának, amelyben a Hyundai i40 komfortját értékelték nagyra.

A taxizásban jártas német szaklap összesen 50 német taxitársaságot és olvasót hívott meg arra a május végén megtartott rendezvényre, amelyen 11 autómárka 19 taxiját tesztelhették. Az autóknak négyféle kategóriában kellett helyt állniuk: érzelem, funkcionalitás, gazdaságosság és komfort, amely utóbbiban külön pontozták a vezetőülés és a hátsó ülések kényelmét, valamint a térkínálatot, a beszállási kényelmet, a kormányzást, a kormány állíthatóságát és a váltót is.


A komfort értékelésekor az Opel Zafira mellett a Hyundai i40 teljesítménye is meggyőző. A jó teljesítményt a szaklap a 2013-as Év Taxija díjjal tüntette ki, amelyre Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője rendkívül büszke. „A taxisok a valaha volt legigényesebb vásárlók. Pontosan ezért örülünk annyira a Hyundai i40 győzelmének, amely hatásosan emeli ki középkategóriás modellünk minőségét.”


Az Év Taxija elismerés immár a Hyundai i40 ötödik díja, hiszen korábban a Focus magazin a 2016-os maradványérték versenyében, valamint már kétszer az Év Cégautójaként is győzedelmeskedhetett a modell. Ezenkívül a modell karosszériájának struktúrájával és stabilitásával kiérdemelte az Auto Straßenverkehr magazin „EuroCarBody 2011” díját is.

A 2013-as Év Taxija „Gazdaságosság” kategóriájának díjazottjai az elektromos Nissan Leaf és az Opel Zafira Tourer CNG, míg az „Érzelmek” kategóriában a Peugeot 508 RXH Hybrid4 és a Toyota Prius+ győzött. Ezeken kívül a „Funkcionalitás” kategóriájában meggyőző teljesítményt nyújtott a Skoda Superb Combi, a Honda CR-V és a Ford Tourneo Custom is.

Forrás: motorvision.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei