Egyliteres dízelmotort kap az Atos Indiában


Nemrég számoltam be arról a pletykáról, amely szerint a Hyundai a Santro Xing (Atos Prime) modellt egy dízelmotorral tenné még kelendőbbé. Most kiderült néhány részlet az új motorról.

A Gaadi.com információi szerint a Hyundai Motor India az Accent után valóban nem kívánja törölni programjából a legrégebben piacon lévő Santro Xinget, hanem éppen ellenkezőleg, továbbfejleszti és egy új dízelmotorral teszi korszerűvé a modellt.  

A Santro CRDi változata valószínűleg még idén piacra kerül, amellyel a koreai márka a Chevrolet Beat, a Honda Brio és a Nissan Micra dízelváltozatainak kíván konkurenciát állítani. A változatlanul 3565 mm hosszú, 1525 mm széles és 1590 mm magas kisautó legnagyobb újdonsága a motorházba épített háromhengeres, 1,0 literes CRDi dízelmotor lesz, amelynek teljesítménye 72 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig eléri a 150 Nm-t. Az ötfokozatú manuális váltóval szerelt Santro Xing felszereltségéhez hozzátartozik majd az elektromos ablakemelő, központi zár és a hátsó ködlámpa.

A kisautó ezzel az új erőforrással 160 km/h végsebességre lesz képes, fogyasztása pedig 4,3 és 5,2 l/100 km-re adódik az indiai norma szerint. Habár egyelőre hivatalos közleményt nem adott ki a Hyundai az autóról, a Santro CRDi minden bizonnyal magasabb árcédulával rendelkezik majd, mint eddig is kapható benzines, vagy autógázzal meghajtott változatai, ám még így is jóval megfizethetőbb lehet, mint az újonnan bemutatott konkurensek.   

Forrás: sbwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei