Felavatták a Hyundai Motorsport központját


A Hyundai Motor ünnepélyes keretek között felavatta a németországi Alzenauban felépített vadonatúj motorsportközpontját.

A Hyundai Motorsport GmbH-nak otthont adó alzenaui bázist a vállalat munkatársai, a Hyundai Motor képviselői és meghívott vendégek részvételével avatták fel. A látogatók között voltak a Hyundai Motor koreai központjának képviselői, a világ számos Hyundai leányvállalatának tagjai éppúgy, mint helyi hatóságok, részvényesek és fontos partnerek, akiket körbevezettek az épületben, ahol a Hyundai a FIA rali világbajnokságra történő visszatérésének előkészületeit végzi.


A Hyundai Motorsport GmbH-t hivatalosan 2012. december 19-én jegyezték be, tevékenységét pedig 2013 elején kezdte meg, mostanra pedig már 11 ország 50 WRC szakembere dolgozik a cégnek.   


A koreai vállalat európai elkötelezettségét hangsúlyozva a Hyundai Motorsport új létesítményének alzenaui elhelyezkedése tökéletes közlekedési infrastruktúrát biztosít a Rajna-Majna régióban. A 8 200 négyzetméteres épület kevesebb, mint 50 kilométerre fekszik a márka Rüsselsheimben található technikai fejlesztőközpontjától, valamint a Hyundai Motor Europe új offenbachi bázisától. Az augusztusban elkészülő Nürburgring tesztközpont sem fekszik sokkal messzebb a létesítménytől.


„Ez egy történelmi nap a Hyundai számára.” – mondta Tak Uk Im, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke. „Nem csupán a Hyundai Motorsport új otthonát avatjuk ma, de ezzel bizonyítjuk elkötelezettségünket autóink teljesítményének javítására is.”


„Nagyon büszke vagyok arra, hogy megnyithatom a Hyundai új motorsport-központját.” – mondta Gyoo-Heon Choi, a Hyundai Motorsport GmbH elnöke. ”A Hyundai Motorsport globális üzleti tevékenységünk teljesítményfejlesztési alapjaként szolgál majd, emellett pedig segít a márka iránti elvárások és közvélekedés pozitív irányba elmozdításában is.”  


„A mai nap újabb fontos lépés a motorsportcsapat életében, hiszen az első rajzok után szinte a semmiből végre felavathatjuk saját központunkat.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Még rengeteg kihívás van előttünk, amelyhez tökéletes hátteret biztosít a most átadott létesítmény.”    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei