Tízből kilenc Hyundai Európában születik


A Hyundai bejelentette, hogy az autógyártó által Európában eladott autóinak kilencven százalékát hamarosan itt is gyártják majd.

A Hyundai nemsokára bemutatja vadonatúj i10 kisautóját, amelynek Európába szánt modelljeinek gyártását immár nem Indiában, hanem Törökországban végzik majd. Ez pedig azt jelenti, hogy Indiából csupán az angol és ír specifikációjú, valamint a további jobbkormányos piacokra szánt modellek érkeznek majd a továbbiakban.


Az új i10 érkezése azt is jelenti, hogy a Hyundai márka Európában értékesített autóinak 90 százaléka a kontinensen készül majd és az Európai Unióban értékesített Hyundaiok 70 százaléka a Boszporuszon innen születik. A koreai autógyártó tájékoztatása szerint a jövőben tízből mindössze egy eladott autó érkezik hajón Dél-Koreából, hiszen továbbra is itt készülnek az Európának szánt i40, Elantra, Veloster és Santa Fe modellek.


A legtöbb Európában eladott Hyundai modellt a vállalat a csehországi Nosovicében gyártja, közel a határ túloldalán, a szlovákiai Zsolnán működő Kia gyártóbázisához. A cseh hyundai gyár biztosítja mindkét márka itt készülő autóihoz a sebességváltókat, míg Zsolnán építik a két gyárban beszerelésre kerülő motorokat. A két gyárban azonos platformokra épülő autók készülnek: Nosovicében a Hyundai évente 300 ezer i30, ix35 és ix20 modelleket készít, míg Zsolnán a Kia cee’d, Sportage és Venga modellek készülnek a hét öt napján, három műszakban.     

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy százszázalékos kapacitással működik autógyárunk, miközben az európai autópiac annyira gyenge és kiszámíthatatlan.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe ügyvezető alelnöke. „Igaz ugyan, hogy eladásaink 5 százalékkal csökkentek idén, piaci részesedésünk azonban kissé nőtt.” – tette hozzá Rushforth.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei