Európában készülhet a Hyundai új kisterepjárója


A Hyundai vezetői nemrég elárulták, hogy a márka új, ix35-nél kisebb hobbiterepjárója India mellett akár Oroszországban is készülhet, valamint akár hibridekkel is bővülhet a kínálat.

Az elkövetkező két év Hyundai újdonságai között egy olyan kisterepjáró is lesz, amely elsősorban a Ford EcoSport, az Opel Mokka és a Chevrolet Trax ellenfelévé kíván válni. Ahogyan más világmárkák, úgy a Hyundai is nagy lehetőséget lát ugyanis ebben a szegmensben, amelyben egy olyan autóval kíván megjelenni, amely stílusában követi az ix35 modellt, ám méreteiben, felszereltségében inkább a kisautókhoz áll majd közelebb.

Az orosz BFM.ru hírportálnak nemrégiben adott nyilatkozatában Yong-ki Koo, a Hyundai oroszországi vezetője kijelentette, hogy a következő időszak legfontosabb teendői közé tartozik egy kompakt szabadidő-autó kifejlesztése. Azt is elárulta, hogy ez az új modell akár a Hyundai szentpétervári üzemében is készülhet majd.

„Új modellként valami hasonlót szeretnénk bemutatni, mint az Oroszországban rendkívül sikeressé vált Solaris. Nem tudok konkrétan nyilatkozni, de jelenleg a legfontosabb tervek között egy kompakt crossover szerepel. Egy ilyen jármű bevezetése pedig logikus lépés volna a Hyundai szentpétervári üzemében.” – mondta Koo.

A Hyundai szentpétervári gyára jelenleg csúcsra jár. A 2011. januári üzembe helyezésekor a gyár eredetileg 150 ezer autót tervezett évente gyártani, ám ezt a limitet egy éven belül 200 ezerre kellett növelni. Most Yong-ki Koo arról is beszélt, hogy további 100 ezer darab előállítására is képes lenne az üzem, amely így már akár évi 300 ezer Hyundai (és Kia) modellt is termelhet. Jelenleg a Hyundai Solaris és a Kia Rio változatai készülnek itt.

Allan Rushforth a kompakt autókról általánosságban elmondta, hogy 2007. után a Hyundainál újra kellett gondolniuk a vállalat prioritásait és az addigi közép- és nagy kategóriás terepjárók helyett inkább a kompakt kategóriákra helyezték a főbb hangsúlyt. „2007. előtt csak közepes és nagy terepjáróink voltak. Ám a válság rákényszerített minket arra, hogy változtassunk stratégiánkon és kompakt autókat hozzunk létre. Az elmúlt 5 évben 15 új modellt mutattunk be, amelyek már formájukkal is megfogják a vásárlókat.” – mondta Rushforth.

Rushforth emellett elutasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint a Hyundai szövetségest keresne új motorok és új modellek kifejlesztésére: „Soha ne mondd, hogy soha. Nem mondhatom, hogy valamikor nem fogunk szövetségre lépni valakivel, ám jelenleg saját csoporton belül megvan a szükséges forrás a fejlesztésekhez.”

Rushforth az alternatív meghajtással rendelkező modellekkel kapcsolatban sem lát esélyt semmilyen együttműködésre, hiszen saját, különálló vállalatuk foglalkozik a hidrogén, illetve benzin-elektromos  meghajtásrendszerek fejlesztésével. „Ennek ellenére véleményem szerint Európában a közeljövőben erősen megnövekszik a kereslet a hibridek iránt, mivel gazdaságosságuk mellett nem kívánnak teljesen új infrastruktúrát. Mi is dolgozunk ilyen rendszereken és tervezzük azok sorozatgyártását is.”  

Forrás: indianautosblog.combfm.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei