Indulhat a harmadik műszak a Hyundai brazil gyárában



A Hyundai a HB20 braziliai bevezetése óta küzd a hatalmas kereslet kielégítésével, amelynek megoldására nemsokára bevezetik a harmadik műszakot a piracicabai üzemben.

A Hyundai és a szakszervezet aláírta azt az egyezményt, amelynek értelmében a tavaly bemutatott HB20 iránt mutatkozó óriási érdeklődés miatt ősszel beindulhat a harmadik műszak az autógyártó első brazil összeszerelő üzemében.

Az egyezmény szerint a koreai autógyártó további 700 munkást vesz fel a harmadik műszakba, akik heti 33 órát dolgoznak majd az autógyártónál 1 600 brazil reálos fizetésért. A szakszervezetet képviselő Jose Louis Ribeiro szerint a több száz munkahelyre máris 5 ezernél többen jelentkeztek, akik kiválasztásuk után egy felkészítő tréningen vesznek részt, mielőtt csatlakoznak a gyár jelenlegi 1 900 fős csapatához.


„A harmadik műszak bevezetésének célja, hogy a jelenleg két műszakban dolgozó munkások túlóráját és hétvégi munkaidejét csökkentsék.” – mondta Ribeiro, aki reméli, hogy a jelenlegi két műszak heti munkaidejét a következő hónapokban 44 óráról 40-re sikerül lealkudnia.

A dél-koreai autógyártó egy 600 millió dolláros beruházást követően tavaly szeptemberben kezdte meg a HB20 modell gyártását Piracicabában, ahol a eredetileg évi 150 ezer autót kívántak előállítani. Ám a hatalmas érdeklődés miatt az autógyártó már a bevezetést követő hónapban bejelentette, hogy egy második műszakot is indít a kereslet kielégítése érdekében.   


Április közepéig a HB20 modell 48 629 darabos értékesítési számával a negyedik helyre tornászta fel magát a kompakt autók között, megelőzve ezzel a 47 940 példányban elkelt Volkswagen Foxot és az újonnan bemutatott Chevrolet Onix modellt is, amelyből 42 957 darabot adtak el Brazíliában.

A piaci részesedést figyelembe véve a Hyundai máris megelőzte a Renault-ot, hiszen míg a francia a hatalmas potenciállal rendelkező brazil autópiac 5,54, addig a Hyundai 6,07 százalékát birtokolja.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei