Épül a Hyundai új amerikai központja



Az év végére elkészül a Hyundai 200 millió dolláros beruházása, amelynek eredményeként a vállalat új központba költözhet Amerikában.

A kis híján 46 500 négyzetméteres új amerikai központ a koreai autógyártó növekedési stratégiájának részeként valósul meg. A Hyundai ugyanis tavaly több, mint 703 ezer új autót adott el az Egyesült Államokban, így mára jócskán kinőtte azt a Fountain Valley-ben álló létesítményt, amelybe még húsz éve költözött.

„Egyszerűen szükség volt egy nagyobb épületre.” – mondja Chris Hosford, a Hyundai Motor America szóvivője. Kérdés volt, hol épüljön meg az új központ. Szóba került Alabama is, ahol a koreai márka amerikai gyártóbázisa található, ám a Hyundai amerikai vezetősége végül mégis úgy döntött, lebontják az épületeket és helyükre egy kétszer nagyobb épületkomplexumot húznak fel.


„A külföldi autógyártók előszeretettel teszik központjaikat az Egyesült Államok népszerű területeire, ahol nyomon követhetik az autóipar trendjeit.” – mondja Jan Brueckner, gazdaságkutató professzor.

„Remek, tehetséges munkaerővel rendelkezünk, akikre támaszkodhatunk a jövőben is.” – emelte ki Hosford is utalva arra, hogy mennyire fontos számukra a munkaerő megtartása. Persze az sem volt mellékes, hogy a Hyundainak már eleve rendelkezésére állt a megfelelő méretű terület a bővítéshez.  

A bővítés eredményeként létrejövő új központban 1 300 fő dolgozik majd, akik fele az értékesítési és marketing területet erősítik majd. az összesen 1 400 munkahelyre optimalizált épületben működő Hyundai Motor America a helyi gazdasághoz is jelentős mértékben járul hozzá, hiszen a vállalat évente mintegy 20-25 ezer dolláros adót fizet Fountain Valley városának.

Forrás: scpr.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei