A Hyundai Amerikában is csatlakozott az üzemanyagcellás társuláshoz



Új partnerként a Hyundai is csatlakozott az amerikai Energiaügyi Minisztérium által létrehozott H2USA névre keresztelt társuláshoz, amely többek között az üzemanyagcellás technológia elterjesztéséért tesz a jövőben lépéseket.

Az európai társulás után a Hyundai Amerikában is csatlakozott az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma vezetésével létrehozott társuláshoz, amelynek legfontosabb célkitűzése alternatív energiaforrások biztosítása és azok infrastruktúrájának kiépítése az ország területén. A H2USA névre keresztelt társulás egy szervezetbe tömöríti a kormányzati szerveket, az üzemanyag-ellátókat, a hidrogén és az üzemanyagcellás technológiával foglalkozó ipari vállalatokat, valamint az autógyártókat, akik között ott találjuk a Mercedes-Benz, a Nissan és a Toyota márkákat is.  


Miközben az amerikai autógyártók és magánvállalatok jelentős előrelépéseket értek el az utóbbi években, a H2USA a téma szakértőit egyesíti azért, hogy megoldást találjanak az infrastruktúra nehézségeire. A program keretein belül az iparág a a kormányzattal közösen olyan intézkedéseket dolgoznak ki, amelyek ösztönözhetik az üzemanyagcellás járművek korai elfogadóit, valamint összehangolt műszaki és piaci elemzéseket végeznek annak érdekében, hogy a jövő alternatív üzemanyagtöltő állomásainak építési és üzemeltetési költségeit minél nagyobb mértékben csökkenthessék.   


„Az üzemanyagcellás technológia fontos része az amerikai közlekedési szektornak, amellyel csökkenthetjük a külföldi olajipari termékektől való függésünket és növelhetjük versenyképességünket a világpiacon.” – mondta David Danielson, az amerikai Energiaügyi Minisztérium megújuló energiaforrásokért és energiahatékonyságért felelős helyettes államtitkára. „A kulcsszereplők összehozása által a H2USA társulás révén megfizethető üzemanyagcellás elektromos járművek születhetnek, amelyek alternatívát biztosíthatnak a vásárlók számára.” – tette hozzá Danielson.


A Hyundai jelenleg már gyártja a Tucson modell üzemanyagcellás változatát, amelyből a Tucson következő generációjának 2015-ben esedékes megjelenéséig ezer darabot kíván értékesíteni. a következő generációs Tucson modellből az évtized második felében pedig évente mintegy 10 ezer darab eladását tervezi.


„A Hyundai Tucson Fuel Cell programja szerves részét képezi azon fejlesztési tervnek, amelynek révén alacsony károsanyag-kibocsátású, üzemanyag-takarékos járművek születhetnek.” – mondta Gil Castillo, a Hyundai Motor America alternatív járműstratégiáért felelős csoportvezetője. „Az Energiaügyi Minisztérium H2USA társulása további része a Hyundai hosszútávú mobilitási és környezetvédelmi felelősségvállalásának.”

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei