Eltér az új Hyundai i10 európai és indiai változata


A vastag álcázás alatt egyformának tűnik az Európában és Indiában is elkapott új Hyundai i10 prototípusok, pedig már az álcázás alatt is kikandikál egy-két árulkodó részlet.

A Hyundai i10 első kémfotói még tavaly ősz elején láttak napvilágot, amit az európai tesztközpont közelében kaptak lencsevégre. Nem sokkal később hasonló formájú, álcázott autók bukkantak fel Indiában is, így egyértelművé vált, hogy az új Hyundai i10 modellt rejtik a takaróelemek. Az egyre gyarapodó kémfotó-galériában található képek tüzetesebb szemrevételezése alapján azonban néhány részlet arra utal, hogy a Hyundai a két fontos régióba szánt modelljét eltérő csomagolásban kívánja bemutatni.    


A legfontosabb árulkodó eltérés az a tetőn található csomagtartó elemek. Ezek ugyanis kizárólag az Indiában futó tesztpéldányokon találhatóak meg, az európai kiviteleken a tető vonala sík, nem tagolja semmi. Ez azonban valószínűleg egy felszereltséget érintő eltérés lehet inkább, elképzelhető, hogy a tesztautókat az optimálisabb eredmények miatt minden lehetséges opcióval felszerelték. Erre utal, hogy néhány indiai fotón tetőléc nélküli példányok is szerepelnek.


Ennél is fontosabb eltérés található azonban a prototípusok hátsó oldalajtóin. Az Indiában tesztelt példányok hátsó ajtókialakításán a jelenlegi i10-éhez hasonló nagyobb háromszögablak kapott helyet, míg az európai kiviteleken egy ennél jóval kisebb ablakot alakítottak ki, ezzel együtt pedig a hátsó ajtó formaterve is eltér a két autón.


Ezek alapján megállapítható, hogy az új i10 európai kivitele inkább stílusosabb formát kap, míg az indiai változatnak jóval hagyományosabb formatervet alakítottak ki a tervezők. Az eltérés okát sokan abban látják, hogy Indiában egyszerre sokan ülnek autóba, így a feljebb húzott ablakvonal növelheti a bezártság érzetét, míg Európában sokkal többre értékelik a formaterv finomságait.

A Hyundai szeptembertől gyártja Európának szánt i10 modelljét Törökországban, míg az indiai kivitelt a Chennaiban található üzem készíti október elejétől.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei