Indiában is teszten az új Hyundai i20


Alighogy napvilágot láttak a vadonatúj i20 modellről Dél-Koreában készült első fotók, az autógyártó megkezdte a típus tesztelését indiai környezetben is.

A Hyundai B kategóriás kisautóinak története még 2002-re nyúlik vissza, akkor mutatkozott be a Getz, 2008-ban pedig megérkezett az i20, amely először Indiából, majd később Törökországból jutott el Európába. Indiában még ma is hatalmas népszerűségnek örvend a kisautó, ahol a tavalyi ráncfelvarrást követően a Hyundai prémium kisautóként árulja az autót, hiszen olyan felszereltségek is kaphatóak az autóhoz, amelyek azelőtt elképzelhetetlenek voltak egy hasonló kategóriájú járműben.


Ám ezek sem állíthatják meg a fejlődés útját, így már készen áll a sikeres i20 következő generációja is. Ennek egyértelmű jeleként az autó tesztpéldányait már nemcsak Dél-Koreában, hanem India poros útjain is tesztre fogták, a mellékelt képeken éppen a Hyundai indiai bázisa, Chennai mellett sikerült megörökíteni az új modellt.


A vastag álca alatt ugyan elég nehéz megítélni, de az új i20 minden bizonnyal nagyobb méretű lesz elődjénél. Amennyire azt a felvételek alapján meg lehet állapítani, az új i20 formailag nagyon hasonlít majd az idén szeptemberben érkező i10-re, felszereltség tekintetében pedig minden bizonnyal még a mostani generációnál is magasabbra helyezik a lécet.


Indiában várhatóan a jelenlegi motorkínálattal lép piacra a teljesen új i20 generáció, ám az európai piacra Törökországban készülő autóban megjelenhetnek végre a Hyundai régen várt egyliteres és 1,2 literes turbós motorjai is, amelyek 100 és 130 lóerő közöttire teljesítménye már jó alapot adhat a korábban már beharangozott sportváltozatoknak is. Az új i20 bemutatójára várhatóan jövő évben kerül majd sor.

Forrás: team-bhp.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei