Amerikába vihetik a Hyundai elektromos kisautóját


John Krafcik, a Hyundai Motor America ügyvezetője egy nemrég a Twitteren történt beszélgetésben elárulta, hogy a Hyundai a jövőben elektromos autókat is gyárthat.

„Elsődlegesen a károsanyag-kibocsátásmentes technológiák közül az üzemanyagcellára koncentrálunk, de természetesen akár az akkumulátorral hajtott elektromos autók területén is megjelenhetünk a jövőben.” – mondta Krafcik egy Twitter beszélgetésben.  

A Hyundai Motor már évek óta a hidrogénüzemű üzemanyagcellás technológia fejlesztésére fordítja figyelmét, amelynek eredményeként nemrég átadásra kerültek az első ilyen hajtással szerelt ix35 modellek Európában. Az ix35/Tucson Fuel Cell modellből 2015-ig legalább ezer darab értékesítését tervezik, ezután pedig bemutatkozik a Tucson következő generációja, amelybe már egy továbbfejlesztett üzemanyagcellás technológia kerül beépítésre.

A Hyundai jelenleg az i10 modellre épülő BlueOn elektromos autót árusítja Dél-Koreában. Az egyelőre kizárólag a koreai kormányzat által használt autó 14,6 kWh teljesítményű lítium-polimer akkumulátorainak 6 órás feltöltési ideje után 140 kilométert képes megtenni, végsebessége pedig eléri a 130 km/h-t. Állórajtos gyorsulása 13,1 másodperc 100 km/h sebességre.  

Az elektromos autók értékesítési darabszáma a teljes újautó-piac mindössze 1 százalékát teszi ki, ám ennek ellenére egyre növekszik az elektromos autók modellpalettája. Ma már az Egyesült Államokban elérhető a Ford Focus, a Honda Fit elektromos változatai, illetve megvásárolható a Nissan Leaf és a Tesla Model S is. Kaliforniában pedig csak olyan autógyártó árusíthatja termékeit, amelynek kínálatában legalább egy elektromos modell is megtalálható.  

Forrás: detroitnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei