Tovább tesztelik a Santa Fét Indiában


Habár a pletykák szerint a Hyundai egy ideig nem kívánja bemutatni Indiában a harmadik generációs Santa Fét, most ismét utcára vitték az autó prototípusát.

A legújabb kémfotók tanúbizonysága szerint a Hyundai mégsem teljesen hagyott fel azzal a gondolattal, hogy Indiában is bevezetné a Santa Fe legújabb változatát. A fotókat az indiai NDTV töltötte fel közösségi oldalára, amelyeken egy munkatársuk, Siddharth Vinayak Patankar újságíró vezeti az álcázott autót. Ennek alapján elképzelhető, hogy nemsokára Indiában is kapható lesz az új modell.

A Hyundai indiai leányvállalata idén előbb azonban egészen biztosan egy sokkal fontosabb modellt kíván bevezetni: az új i10, vagy ahogyan a hírek szerint nevezni fogják, a Brilliant modellt. Persze, nemrég a Hyundai vezetői elárulták, hogy a következő két évben négy új modellt kívánnak bevezetni, amelyből egyik bizonyosan az új i10, míg szó volt egy kompakt egyterű és egy kis hobbiterepes modellről is. Ezek mellé negyedikként éppen elférne a Santa Fe is, amely a jelenlegi modellt leváltva méltó ellenfelévé válhatna a Toyota Fortuner, a Ssangyong Rexton és a Chevrolet Captiva modelljeinek.  

A Hyundai óvatossága azonban érthető, hiszen ez a szegmens a korábbiakban nem ment annyira jól Indiában. Az első próbálkozás, a Terracan csúfos kudarcot vallott, míg a Tucson egy ideig jól ment, aztán azonban ez a modell is eltűnt a kínálatból. A most forgalmazott Santa Fe jelentős fejlődést hozott, ám meg sem közelítette a piacot uraló Toyota Fortuner eladásait.  

A Hyundai reményei szerint azonban ez az új modellel megváltozhat, hiszen a Santa Fe hatalmas sikert aratott a világpiacokon sőt, törésteszt eredménye jobb a kategória legtöbb modelljénél, így a Mercedes M-osztályénál, vagy az új Range Roverénél is. A Santa Fe főképp Amerikában és Európában örvend nagy népszerűségnek, amelyre alapozva nemrég bemutatták a hétüléses, Grand Santa Fe névre keresztelt nyújtott változatot is. Ez azonban bizonyosan nem jön Indiába, mivel csak balkormányos kivitelben készül.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei