45 hónapja emelkednek a Hyundai eladásai Kanadában



A Hyundai Auto Canada bejelentette, hogy 11403 darab gépkocsit értékesített szeptemberben, amely 2,6 százalékkal magasabb a tavalyi adatnál. 

Ezzel immár 45 hónapja, azaz több, mint három és fél éve folyamatosan emelkednek a márka eladásai az országban. Az utolsó negyedévbe érve a Hyundai összesen már 107612 autót értékesített Kanadában, vagyis 3,4 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.  


Az Egyesült Államokhoz hasonlóan Kanadában is az Elantra vezeti a márkán belüli ranglistát, összesen rekordszámú, 5054 darab kelt el belőle az elmúlt hónapban. „Mivel megjelenése óta a negyedik generációs Elantra különösen jól fogy, a nemrég bemutatott ötajtós Elantra GT és a kétajtós Elantra Coupe még tovább növelte a modell népszerűségét.” – mondta Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója.

„Ezen két új változat a választás lehetőségével még magasabb szintre emeli mindazt, amely a limuzint ilyen sikeressé tette. Egyfelől az Elantra GT európai formaterve az ötajtósok praktikumát ötvözi az élvezetes vezethetőséggel, másfelől a karcsú kétajtós Elantra Coupe tökéletes választás azon vásárlóinknak, akik a szedán stílusát és gazdaságosságát sportosabb formában kívánják viszontlátni.”


Szeptemberben a Hyundai által eladott járművek 64,1 százaléka 5 l/100 km, vagy még kisebb átlagfogyasztással büszkélkedhetett. A kanadai fogyasztási normák szerint az Accent, az Elantra, a Veloster, illetve a Sonata Hybrid 5,0 l/100 km, vagy az alatti országúti fogyasztást képes elérni.  

Forrás: canadafreepress.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei