Ismét rekordeladások Amerikában



A Hyundai Motor America történetének legjobb szeptemberi eladási adatait jelentette be, főképp a koreai márka Alabamában található üzemében beindított harmadik műszaknak köszönhetően.

A HMA összesen 60025 autót értékesített szeptember hónapban, amely csaknem 8000 darabbal több, mint 2011. szeptemberében. Ez már a 25. hónap, amikor minden hónapban túlszárnyalják az előző év azonos időszakának eredményét.

Az amerikai piacra szánt modelleket gyártó Hyundai Motor Manufacturing Alabama 35254 darab autó gyártásával új rekordot állított fel idén augusztusban. Robert Burns, a HMMA szóvivője szerint a harmadik műszak szeptemberi beindításával október hónapban ismét új rekordot állíthatnak fel.


A vállalat vezetői elmondták, hogy a márka eladásainak extrém mértékű növekedése lassulni fog, ahogyan a termelőüzemek elérik kapacitásuk maximumát, ám emellett a vállalat a minőség előtérbe helyezésével is lassítja a bővülést.

„Inkább kevesebbet termeljünk, de jobb minőségben.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója.

A HMMA 877 munkahelyet hozott létre Montgomeryben a harmadik műszak felállításával, amellyel a gyártóüzem összlétszáma több, mint 3000 főre emelkedett. Céljuk, hogy mintegy 20 ezer darabbal emeljék a 2012-es gyártási darabszámot és Burns optimista arra vonatkozóan, hogy ezt a célt el is érhetik.  


Az Alabamában készülő Elantra minden más modellnél jobban fogyott szeptemberben, 18305 darab kelt el belőle az országban, közel 4 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor.

„A szeptemberben beindított harmadik műszaknak köszönhetően feltöltött készleteinkkel, valamint az immár Georgiában készülő vadonatúj Santa Fe modellünkkel erős pozícióban várhatjuk az évvégét.” – mondta Krafcik egy sajtóközleményben.  

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei