Másolják a folyékony szobrászatot




Tavasszal kaptak szárnyara az első kémfotók a kínai JAC legújabb modelljéről, amely kísértetiesen hasonlít a Hyundai ix35/Tucson ix modelljére.

A kínai autóipar híres arról, hogy egyéni formatervek helyett a világmárkák formai megoldásait használják saját modelljeik dizájnjának kialakítása során. Ezt sokan félreértelmezik, hiszen azt gondolják, a kínai másolás egyszerű lopás. Ám az igazság az, hogy a kínai kultúrában egy jól bevált minta követése, másolása az elismerés egyik kinyilvánítási formája.


Amennyiben ebből a szempontból közelítünk, a kínaiak legújabb alkotása, a JAC Eagle S5 névre hallgató jármű formai megoldásai a Hyundai által kitalált folyékony szobrászat egyfajta elismeréseként értelmezhető.


A JAC hobbiterepese a decemberi Guangzhou Autószalonon mutatkozik majd be és – habár hivatalos kapcsolat nincsen a Hyundai és a JAC cég között, az új modell a Hyundai első generációs Santa Fe modelljének padlólemezére készült, amelynek licenszjogait a kínai vállalat még korábban szerezte meg.    



A kínai autót egy kétliteres turbómotor fogja hajtani, amelyhez hatfokozatú manuális, illetve szekvenciális automatát kapcsoltak a mérnökök.

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei