Indiában is élre tör az Elantra



A Hyundai Elantra kétségtelenül a koreai gyártó legkeresettebb modellje világszerte, főleg az Egyesült Államokban, ám úgy tűnik Indiában is a legkeresettebbek közé törekszik.

Augusztus után ugyanis immár szeptemberben is a Hyundai Elantra Fluidic modelljéből vásárolták a legtöbb autót a középkategóriában, ahol eddig olyan modelleké volt a főszerep, mint a Toyota Corolla, Chevrolet Cruze, vagy a Skoda Laura (Octavia).

Az Elantra Fluidic a tavaly bemutatott Verna Fluidic nyomdokaiba lép, amely szintén kategóriájának legkeresettebb modelljévé vált nem sokkal a bemutatást követően. Az Elantra Fluidicból 2012. augusztusában 608, míg szeptemberben 781 darabot értékesítettek, míg ugyanebben az időszakban a Corollából 492 és 424 darabot.  


Akárcsak a Toyota Corollát, az új Hyundai Elantra Fluidic modellt is meg lehet vásárolni benzines és dízelmotorral egyaránt, ám ez utóbbi mégis tetszetősebb formatervével nyeri meg vásárlóit. A forma mellett az Elantrát biztonsági és kényelmi felszerelései, valamint versenyképes ára egyértelműen a Toyota elé helyezik.   

A Toyota éveken keresztül uralta az indiai középkategóriát megbízható és kényelmes Corolla modelljével, ám alacsony felszereltsége és vérszegény turbódízel motorja miatt egyre inkább lemarad az indiai piacon is. ugyanez tapasztalható a lépcsőshátú Etios és a ferdehátú Liva modellek esetében is, ezért kíváncsian várjuk, vajon fel tudja-e venni a japán cég a kesztyűt a koreai trónkövetelővel szemben.  

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei