A Cosworth átalakított Genesis Coupé-ja a SEMA Show-ra



Az angol Cosworth tuningcég 1958-as alapítása óta már sok autógyártóval dolgozott együtt, most a Hyundai is bekerült ebbe az elit körbe.   

A koreai autógyártó az október végén megnyíló SEMA tuningshowra egy különlegesen felkészített Cosworth Genesis Racing Concept modellel készül.

A 3,8 literes, V6-os Hyundai Genesis Coupe modellre épülő tanulmány 348 lóerős alapteljesítményét 389-re növelték, nyomatékát pedig 400-ról 440-re emelték meg. A motor szívóoldali és kipufogó oldali vezérlését módosították csakúgy, mint a fékrendszert. A tanulmány karosszériája alá természetesen Cosworth sportfelniket és lengéscsillapító rendszerek kerültek.   


A SEMA hagyományainak megfelelően a Cosworth tanulmányt természetesen nemcsak technikájában, de külsejében is átalakították, persze rengeteg üvegszálas anyag felhasználásával. Az első lökhárító, a hátsó diffúzor és még néhány látványelem ebből a könnyű anyagból készült, a szolid hátsó légterelő és a mélykék alapszínre tett szürke alufelnik viszont az angolok visszafogottságára utalnak.

Forrás: autoweek.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei