Kevesebb profitra számít a Hyundai



A Hyundai Motor, illetve a Kia Motors harmadik negyedévi eredményei a sztrájk miatti helyi termeléskiesés és a gyenge kereslet miatt kevesebb lehet, mint arra korábban számítottak.

A Hyundai esetében 17,3 milliárd dollárra várható a cég július és szeptember közötti értékesítési eredménye, az üzleti eredmény pedig mintegy 1,75 milliárd dollár lehet, legalábbis a KDB Daewoo Securities brókercég elemzői szerint.

„A harmadik negyedév eladási adatai mintegy 12,5 százalékkal kisebb lehet, mint az előző negyedévben, mivel a hazai üzemek bevételei 22 százalékkal estek vissza ebben az időszakban.” – mondja Young-ho Park és Tae-shik Yoon, a brókercég munkatársai. Emellett arra is számítanak, hogy a cég üzleti profitja 21,9 százalékkal esik vissza ebben a három hónapos időszakban.

Az autógyártó második negyedéves értékesítési eredménye elérte a 19,5 milliárd dollárt, míg az üzleti eredménye 2,,2 milliárd dollárra rúgott.


A Hyundai hazai üzemeiben dolgozó szakszervezet júliusi, augusztusi sztrájkjai miatt 80 ezer autóval kevesebb készült el, így az autógyártó vesztesége 1,4 millió dollárra tehető.

Az elemzők szerint azonban a Hyundai a negyedik negyedévben magára találhat a termelés normalizálódása miatt. Ennek alapján 20 milliárd dolláros bevételéből akár 2,3 milliárd dolláros profitra is számíthat a vállalat.

A kisebb Kia Motors szintén visszaesésre számíthat, eladásai 7 százalékkal múlják alul a megelőző negyedévet, míg profitja várhatóan 26,2 százalékkal lesz alacsonyabb a második negyedévinél.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei