Itthon is kapható a Veloster Turbo



Immáron hazánkban is kapható a Hyundai különleges sportkocsijának turbófeltöltéses változata, amelynek ára egyáltalán nem túlzó.

Egy évvel azután, hogy tavaly januárban, az amerikai Detroitban bemutatkozott a Hyundai új, különleges ajtókiképzésű (a vezetőoldalon egy, míg az utasoldalon két ajtóval rendelkező) Veloster sportkupéja, a koreai cég ugyanitt bemutatta a Veloster Turbo változatot, amelyet egy vadonatúj, 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, de immár turbófeltöltéssel megnövelt teljesítményű benzinmotor mozgat. Ez a motor az Egyesült Államokban 201 lóerős, forgatónyomatéka pedig 265 Nm, amely már 1750-es fordulatnál rendelkezésre áll.  


A Veloster Turbo immár megjelent a hazai kínálatban is, a Hyundai mérnökei azonban a modell erőforrását az európai igények figyelembevételével kissé átalakították, így az autó ugyan „csupán” 186 lóerős, ám nyomatékkarakterisztikáját átalakították, így sokkal inkább megfelel az itteni igényeknek.


A Veloster Turbo a modell eddigi „Style” felszereltségére épül, amelyben a szokásos teljes biztonsági arzenál (6 légzsák ABS, ESP, VSM, visszagurulás-gátló, stb.) mellett elektromosan behajtható külső tükrök, tolatókamera, Supervision műszeregység, elektromos deréktámasz, navigációs rendszerrel felszerelt Premium audiórendszer, nyomógombos indítás is megtalálható.


Ezen tételekhez társul a Turbo egyedi motorburkolata, kipufogócsonkja, sport futóműve, különleges, 18 collos könnyűfém keréktárcsája, egyedi első-hátsó lökhárítója, hátsó légterelője, kék vagy szürke prémium bőrülései és LED hátsó lámpatestjei.


És mindez mennyiért? A Veloster Turbo a Style felszereltségnél 800 ezer forinttal drágább, így a modellsorozat zászlóshajójaként 7.999.000,- Ft-ért vihető haza. Összehasonlításképpen egy 160 lóerős Volkswagen Schirocco 1,4 TSi 160 lóerős alapváltozata alacsonyabb felszereltséggel 7,4 millió Ft, amíg egy kétüléses MINI Coupe Cooper S 184 lóerős motorral 7,8 millió Ft.

Forrás: hyundai.hu, volkswagen.hu, mini.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei