Ötcsillagos lett a Hyundai i30 kombi is!



A nemrég végrehajtott legújabb EuroNCAP törésteszt-sorozatban az új Hyundai i30 családi változata is megszerezte a maximális, öt csillagos minősítést.

Miután az év első felében a Hyundai vadonatúj i30 modelljének ötajtós változata ötcsillagos eredményt ért el a híres EuroNCAP töréstesztjében, ugyanezt a teljesítményt nyújtotta az i30 kombi is, amely ezzel a koreai vállalat többi biztonságos autóihoz, a korábbi i30, az i20, az i30, az ix20 és az ix35 modellekhez csatlakozhat.

„Az ötcsillagos értékelés ismét rámutat a vállalat elkötelezettségére, amellyel kifejezetten Európa számára igyekszünk a legbiztonságosabb autókat fejleszteni. Az ’Európai gyártás, Európának’ stratégiánk sikeresnek bizonyult, amellyel stílusos, minőségi, biztonságos és értékarányos modellekkel kápráztatjuk el vásárlóinkat.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe vezetője.


Az EuroNCAP jelentése szerint a Hyundai i30 kombiváltozata 90 százalékos biztonságot nyújt mind az elöl ülő felnőttek, mind a hátul helyet foglaló gyermekek számára, ezen felül a modell a gyalogos gázolás témakörében is jól teljesített, akárcsak az i30 ötajtós változata. A kombi az ESP és az öt utast védő biztonsági öv figyelmeztető rendszereknek köszönhetően magas pontszámot szerzett a „biztonsági eszközök” kategóriájában is.   

Forrás: inautonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei