Autógyártók a tisztább jövőért



Négy, a hidrogén-meghajtású járművek fejlesztésében élenjáró autógyártó egyezményben rögzítette, hogy támogatják az üzemanyagcellás járművek bevezetését az északi országokban.

Az egyetértési megállapodást a Honda, a Toyota, a Nissan és a Hyundai írta alá az egy hónapig tartó Európai Hidrogén Túra befejezésekor, amelyet a hidrogénüzemű járművek valós képességeinek demonstrálására szerveztek.

Az új egyezmény értelmében a felsorolt autógyártók szorosan együttműködnek a norvég, svéd izlandi és dán szervezetekkel annak érdekében, hogy a 2014. és 2017. között bevezetendő üzemanyagcellás járművek számára közösen kiépítsék a megfelelő infrastruktúrát.


A Honda már korlátozott darabszámban lízingelhetővé tette Amerikában és Japánban az FCX Clarity modelljét, ám az egyezményt aláíró összes autógyártó szélesíteni tervezi hidrogénes autóinak számát a következő években. A Hyundai például már jövőre értékesíteni kezdi az ix35 Fuel Cell modellt, amelynek limitált sorozatgyártása 2015-től indul meg.

Az egyezményt az autógyártók mellett a dán közlekedési miniszter is aláírta a 3 GF konferencián Koppenhágában, az Európai Hidrogén Túra utolsó napján.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei