Üzemanyagcellás Hyundai az Európai Hidrogén Túrán



A Hyundai egy ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás járművel vesz részt az Európai Hidrogén Túrán, ahol bárkinek lehetősége van kipróbálni a jövő autóit.

A túra október elején Angliában több állomáson is megállt, így Cardiffban és Londonban is lehetőség volt kipróbálni többek között a Hyundai egyedülálló ix35 Fuel Cell járművét is.

A számos autógyártó által támogatott Európai Hidrogén Túra több európai nagyvárost érintett, így Németországon belül Hamburgban és Hannoverben, Olaszországban Bolzano városában és természetesen Párizsban is megállt néhány napra. Angliában Cardiff és London mellett Bristolban és Swindonban is láthatóak voltak az üzemanyagcellás járművek. A túra legfőbb célja, hogy a gyártók megismertessék a technikát a politikai vezetőkkel, ipari vállalatokkal, a médiával, illetve a közvéleménnyel annak érdekében, hogy Európa-szerte elősegíthessék a hidrogénre épülő infrastruktúra elterjedését.  


„A Hyundai a környezetbarát mobilitás elkötelezett vezetője, amelynek keretében korábban tesztelés céljából üzemanyagcellás ix35 modelleket bocsátottunk az Európai Parlament képviselői rendelkezésére, emellett pedig számos eseményen és teszten vettünk részt a kontinensen, amelynek keretein belül a megoldás praktikumát, biztonságát és használhatóságát reprezentáltuk. – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK vezetője. „Az Európai Hidrogén Túra remek lehetőséget biztosít a nyilvánosság számára, hogy ezen rendkívüli autókat vezethessék, amelyek segítik egy olyan társadalom létrejöttét, amely fenntartható energiaforrásokkal és környezetszennyezés nélkül élhet.”  

A Hyundai felfrissített ix35 Fuel Cell modellje a Párizsi Autószalonon debütált, amelyből a koreai márka ezer darabot kíván legyártani2013. és 2015. között, így világelsőként szériagyártású üzemanyagcellás járművet kínálhat magán- illetve közhasznú flották számára.

A túrán a Hyundai mellett a Mercedes-Benz, a Honda, illetve a Toyota is részt vett saját fejlesztésű üzemanyagcellás járműveivel.

Forrás: thegreencarwebsite.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei