Kína Japánellenessége fokozza a Hyundai eladásait



A dél-koreai autógyártók rekordeladásokat könyvelhettek el szeptemberben a Kínában uralkodó japánellenes hangulatnak köszönhetően.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor  a Kia Motors-szal közösen összesen 127827 autót adott el, közel 10 százalékkal többet, mint a szintén rekordnak minősülő 116763 darabos tavaly szeptemberi eredmény. Ezzel együtt a koreai autógyártó összesen mintegy 1,25 millió darab jármű értékesítését tervezi idén a világ legnagyobb autópiacán.


A hirtelen növekedés oka a Kína és Japán közötti nézeteltérés Taiwan hovatartozását illetően. Kínában demonstrációk sorozata kezdődött, amelynek részeként japán márkájú autókat áruló kereskedéseket törtek szét és gyújtottak fel. A japán Toyota eladásai 50 százalékkal estek vissza az előző hónapról, míg a Mazda jelentése szerint 35 százalékkal kevesebb autót értékesítettek, mint tavaly ilyenkor.  

„Kína Japánellenes hangulata szeptemberre kihatott az autóeladásokra is, amelynek egyik nyertese a dél-koreai autógyártó.” – mondja Eric Choi, a szöuli Shinhan Investment elemzője.  


A szeptemberi Hyundai és Kia eladásokat egyértelműen a Langdong és a K2 modellek vezetik. Előbbiből a bemutatás havában, augusztusban 10, míg szeptemberben 12 ezer fogyott, míg a Kia rekordnak számító 15656 K2 modellt értékesített Kínában.

Az eddigi adatok alapján a Hyundai kínai közös vállalata, a Beijing Hyundai Motor 63400 darabos eladásával augusztusban a negyedik legnagyobb autógyártó volt.

Forrás: taipeitimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei