Az új Santa Fe a legbiztonságosabbak között



Az idei évben sem maradhatott el az amerikai Biztosítási Intézet Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalának (IIHS) töréstesztjei, amelynek során többek között a Hyundai Santa Fe is a legjobb minősítést kapta.

Az idén is elvégzett IIHS törészteszteken a Dodge Dart, a Hyundai Santa Fe, a Lexus ES, illetve a Subaru XV Crosstrek szerezte meg a legjobb minősítést. Mindegyik tesztelt modell „jó” minősítést szerzett frontális, oldalsó, borulás és hátsó töréstesztek során, így csatlakozhatott a legjobb minősítést már korábban megszerzett modellek sorához.  

A korábbi modellhez hasonlóan a megújult Hyundai Santa Fe modell is megszerezte a legjobb minősítést és habár a Santa Fét még nem tesztelte az NHTSA szervezet, minden bizonnyal megszerzi a három csillagot.


„A biztonság továbbra is elsődleges fontosságú a Hyundai számára, így örülünk annak, hogy a legújabb Santa Fe is felkerült erre a fontos és előkelő listára.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America termékfejlesztésért felelős vezetője. „A Hyundai a biztonság iránt elkötelett gyártóként folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy azok a legjobb passzív és aktív biztonsági technológiákat kapják meg. Az IIHS eredmény bizonyítja hogy az új Hyundai Santa Fe sokoldalúsága mellett biztonsága miatt is osztálya legjobb képviselői közé került.” – tette hozzá.

A legújabb Santa Fe rendelkezik a Hyundai biztonsági rendszereivel, amelynek segítségével az autó aktív biztonsági elemeinek köszönhetően elkerülheti az ütközéseket. A rendszer része az aktív kanyarvilágító, a járműstabilitási rendszer (VSM), a visszagurulás-gátló, lejtmenet-vezérlő, valamint a kormánykarakterisztika-választó rendszer (Flex Steering) is.

Forrás: motortrend.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei