Két Hyundai modell a 2013-as Év Autója listán



Nyilvánosságra hozták az európai Év Autója választás 34 jelöltjét, amelyen a legrangosabb márkák mellett idén két új Hyundai modell is szerepel.

Tavaly az Opel Ampera kapta meg az Év Autója megtisztelő címet, amely az új szabályozásnak megfelelően 2013. márciusában, a Genfi Autószalonon adja át a stafétabotot a következő díjazottnak. Idén is változatos a kiválasztott modellek listája, az Audi új A3 éppúgy szerepel rajta, mint a Toyota GT86/Subaru BRZ sportautópáros.


A kiválasztott autók között két Hyundai, illetve két Kia modell is megtalálható. A Hyundai modelljei közül a vadonatúj i30 kompakt modell, illetve a szintén megújult Santa Fe terepjáró szerepel, a Kiánál az i30-iker cee’d, illetve a középkategóriás Optima képviseli a márkát.


Az Év Autója választás mindig az év legrangosabb autóipari díja, amelynek elnyerése presztízskérdés az autógyártók számára. A Hyundai vezetői nemrég ünnepélyes keretek között írták alá azt a nyilatkozatot, amelynek értelmében vállalják, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az Év Autója szavazáson a koreai márka egyik modellje diadalmaskodjon.

A rangos zsűriben idén is képviseltetik magukat a magyarok, Gajdán Miklós az Autómagazin, illetve Csikós Zsolt, a Totalcar.hu újságírója is részt vesz a szavazásban, amely idén is kétfordulós, így a mostani listán szereplő járművek közül december elején hozzák nyilvánosságra azt a hét modellt, amely közül egynek végül pontozásos rendszer alapján odaítélik a díjat.

Forrás: motori.it

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei