Turbómotort kap az új Genesis


Jövőre kap új ruhát a Hyundai prémium limuzinja, amelyről a Yahoo Korea érdekes információkat szerzett nemrég.

A Hyundai 2013-ban mutatja be az Amerikában 2009-ben az Év Autójának megválasztott Genesis limuzin utódját, amelyet gőzerővel fejlesztenek. Az új változat a 2014-es modellévre minden bizonnyal teljesen új karosszériát kap majd, amely természetesen teljesen új műszaki tartalmat rejt majd.


Az új Genesis legnagyobb újdonsága egy 3,3 literes, V elrendezésű hathengeres, turbófeltöltéses és közvetlen befecskendezéses T-GDi erőforrás lehet, amely a Kia GT tanulmányautójában debütált a tavalyi Frankfurti Autókiállításon. A GT tanulmányban 390 lóerős és 534 Nm forgatónyomaték leadására képes motor méretben közelebb áll az eddig használt 3,8 GDi motorhoz, ám az új egység teljesítményben még a Genesis 4,6 literes, 366 lóerős változatát is könnyedén helyettesítheti.


A hírek szerint a jövőre érkező Genesisben debütál a koreai márka első 10 sebességes automata váltóegysége, valamint ez a modell lesz az első összkerék-meghajtású Hyundai limuzin.   


Habár eddig a Genesis fő piaca Dél-Korea és az Egyesült Államok volt, a Hyundai tervei szerint az új modellt Európában is bevezetnék. Az itteni igényeknek megfelelően a limuzin nemcsak benzines, de új dízelmotorokkal lenne kapható, amelyről Jürgen Grimm, a Hyundai Motor Europe Technical Centerének motorfejlesztésért felelős szakembere így nyilatkozott: „Egy erős négyhengeres biturbó dízelmotoron gondolkodunk, amely hibrid hajtáslánc nélkül is 220 lóerő felett teljesíthetne. Egy ilyen erőforrás passzolna a Genesis karakteréhez.”

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei