Tovább vizsgálják az Elantra légzsákjait



Az amerikai közlekedésbiztonsági szervezethez érkezett panasz alapján a hatóságok tovább vizsgálják a típus légzsákjainak hatékonyságát.

Még májusban került nyilvánosságra egy szerencsétlen baleset, amelyben egy 2012-es évjáratú Hyundai Elantra modellt vezető férfi egy közlekedési baleset során a fülén sérült meg, amelyet szerinte a kirobbanó oldallégzsák borítása okozott.


Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) azóta megvizsgálta az esetet és igaz, hogy nem rendelt el visszahívást a típus kapcsán, ám helyette kiterjesztette vizsgálódásait az összes, jelenleg futó ötödik generációs Elantrára. (2011 – 2013. modellév)

Az említett baleset során az oldallégzsák borításából származó fémdarab sértette meg a vezető fülét. A Detroit News szerint ilyen fémdarabot a Dél-Koreában összeszerelt modellekbe építenek, az Amerikában gyártott modellek más típusú alkatrészeket kapnak. Arról nem vezetnek nyilvántartást, hogy az amerikai autópiacra milyen arányban kerülnek helyben, illetve importból származó Elantrák, ám az NHTSA-hoz nem érkezett további panasz hasonló esetekről.


A Hyundai időközben különböző törésteszteken megpróbálta rekonstruálni az esetet, amelyek során egy alkalommal valóban levált egy fém alkatrész a borításról, ám az nem mozdult ki a helyéről annyira, hogy az utasok épségét veszélyeztetné.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei