A Hyundai a Brazil Autószalonon


A Hyundai Motor Company teljes tulajdonában álló Hyundai Motor Brasil az idei Sao Paulo Nemzetközi Autókiállításon bemutatta a HB20X modelljét, a HB20 szabadidő-autó változatát.

A HB20X hivatalosan jövőre mutatkozik be, amely a dél-amerikai piacra szánt exkluzív modellek sorozatának legújabb tagja, amelyet jövő év első negyedévében követ a sorozat lépcsőshátú változata.


„A Hyundai éveket töltött a helyi piac igényeinek megismerésével, amelyek alapján az itteni vásárló autót választ.” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor elnök-helyettese az autószalonon. „Biztosak vagyunk abban, hogy a HB20 modellcsalád nemcsak megfelel, de túl is szárnyalja a brazil vásárlók igényeit remek formatervének, kidolgozásának és flexibilis üzemanyagrendszerének köszönhetően. Továbbá új, helyi gyárunkkal tökéletes partner a fejlődő brazil gazdasági életben” – tette hozzá.  


A HB20X a HB20 kompaktmodellre épül, amely azonban egyedi kiegészítőkkel rendelkezik azért, hogy a vásárlók igényeinek tökéletesen megfelelhessen. Az első lökhárítót teljesen áttervezték, amely azonban megtartotta a Hyundai jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkját. Az első lámpatesteket is átalakították, a sportosság érdekében fekete betéteket kaptak, míg a ködlámpák is átalakultak az erősebb megjelenés érdekében.    


Újdonság az oldalsó fekete díszléc, amely az egész karosszériát körülöleli és védi azt a nehezebb útviszonyok között is. A tetőtartók még több rugalmasságot, a 15 collos sötétszürke alufelnik pedig sportos imázst kölcsönöznek a modellváltozatnak.  


Hátul szintén megváltozott a lökhárító a fekete betéteknek köszönhetően, ám a hátsó lámpaterst érintetlen maradt.


Belül ugyanaz a minőségi kiszolgálás fogadja a HB20 utasait, mint a hagyományos változatokban, csupán  a sportpedálok, króm belső kilincsek és légkondicionáló kapcsolók, valamint a kék varrással ellátott kormány és ülések az újdonságok.   

A HB20X modellt ugyanaz a GAMMA 1,6 16V Flex motor mozgatja, mint a hagyományos kivitelt. Ez a motor 128 lóerejével a brazil autópiac legerősebb ilyen méretű erőforrása.


A HB20 mellett bemutatkozott a Hyundai új Santa Fe modellje is, amely immár a modellsorozat harmadik generációja. Az új Santa Fe megújult formatervével, gazdaságos üzemeltetésével és remek felszereltségével sok vásárlóra számít a brazilok között is.


Az új i30 modellt a Hyundai Motor Europe fejlesztőközpontjában dolgozták ki Németországban. Az új modellgeneráció várhatóan folytatja elődje által megkezdett sikeres útját a brazil piacon is, hiszen a korábbi változat a szegmens legkelendőbb modelljévé vált az elmúlt két évben.  


A szériagyártású modellek mellett a Hyundai standján kiállításra került a Hexa Space egyterűtanulmány is, amelyet először az Új-Delhi Autószalonon láthatott a nagyközönség Indiában. a HND-7 kódnévre hallgató modell újraértelmezi a belső térkihasználást a koreai márka „Új Gondolatok, Új Lehetőségek” szlogenjének legkiemelkedőbb példájaként.  


Az autóban nyolc keskeny, hexagonális mintázatú ülés kapott helyet, így maximalizálva a belső tér lehetőségeit a minimális járműszélesség mellett. A Hexa Space azon 30-as, 40-es éveiben járó városi családok számára ideális, akik praktikus járművet keresnek a világ fejlődő nagyvárosainak zsúfolt forgatagában.

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei