Kínai autó készül az Elantra alapjain




A Hyundai saját modelljein és licenszpartnerein túl egyéb módon is segíti kínai partnereit, amelynek során most egy padlólemezt bocsát a rendelkezésükre.

A Hyundai Kínában az állami tulajdonban lévő Beijing Autoval közösen hozta létre vegyesvállalatát több, mint 10 évvel ezelőtt. Azóta rengeteget fejlődött a kínai autógyártás és autópiac is, így a Beijing-Hyundai ma már három autógyárában termeli a koreai márka új és régebbi modelljeit is, amelyek között még ma is megtalálható az Elantra modell több generációja.


A vegyesvállalat előnyeit kihasználva a Beijing Auto új modelljét, a C50E fantázianevű, középkategóriás modellt minden bizonnyal az Elantra legidősebb generációjának padlólemezére építették fel a kínai autógyár mérnökei.

A C50E modellt már áprilisban, a Pekingi Autókiállításon bemutatták, ám a modell sorozatgyártása csak jövőre indulhat meg. Addig csupán kémfelvételek bukkannak fel az új modellről.  


Annyit lehet tudni a Beijing Auto C50E modellről, hogy várhatóan kétféle erőforrással érkezik majd. Mindkét 1,5 literes motor a Mitsubishitől származik, melyek közül az egyik szívó, míg a másik turbófeltöltővel ellátott benzines lesz, amelyekhez 5 fokozatú manuális, illetve CVT váltó csatlakozhat. A turbós változatot a Beijing Auto saját mérnökei tervezték kizárólag ehhez az új modellhez.

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei