A Hyundai támogatásával megnyílt Magyarország legújabb vezetéstechnikai centruma



Szeptember végén ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája Zsámbékon, amelyet többek között a Hyundai is támogatott.

Az M1-es autópályán az ország szinte minden pontjáról megközelíthető új vezetéstechnikai centrum műszaki és technikai adottságai, illetve a beépített elemek nagyfokú variálhatósága miatt a közlekedésben előforduló veszélyhelyzetek minden lehetséges kombinációját képesek előállítani, amelyek megfelelő kezelését a különböző kurzusokon részt vevők a legnagyobb biztonságban gyakorolhatják be.


A részben az Európai Unió által támogatott beruházás eredményeként létrejött tanpálya minden korosztálynak és célcsoportnak kínál megfelelő közlekedésbiztonsági programokat, így a gyerekek, a kerékpárosok, a motorosok, a magán- és hivatásos vezetők, a buszvezetők, de akár a megkülönböztető jelzéssel közlekedők is megtalálhatják a számukra megfelelő kurzust a cég kínálatában.


A hagyományos tréningeken túl lehetőség van kipróbálni a komplexum Off-road pályáját is, ahol a terepjárót használó vezetők megtapasztalhatják járművük képességeinek határait is. Emellett a manapság egyre népszerűbb szabadidő-autók (SUV) tulajdonosai számára is szerveznek külön képzést, amelynek célja természetesen szintén az autó képességeinek megismerése.


Személygépkocsit vezetők alap, emelt szintű és intenzív kurzusokon vehetnek részt, ám emellett külön tanfolyam készült a jogosítványukat frissen megszerző vezetők számára, illetve az új autójukat megismerni szándékozók részére is.


A programokat kidolgozó szakemberek nem hagyták ki azonban a sportautókat sem, így számukra különleges „Speed” programot állítottak össze, amelynek keretében a sofőr biztonságos körülmények között tapasztalhatja meg a nagy teljesítménnyel együtt járó felelősséget, miközben nagy sebességgel kanyarodik, illetve különleges élményként akár driftelhet is az autóval.


Ezenkívül a nehéz tehergépkocsik, illetve buszok vezetői is találhatnak biztonsági programot a centrum kínálatában, hiszen a beépített elemek között található olyan rántópad is, amelynek terhelhetősége eléri a 60 tonnát.


A közlekedésbiztonságért elkötelezett Hyundai is a létesítmény támogatója lett, amelynek keretében 4 darab vadonatúj Hyundai i30 kombi teljesít szolgálatot. Az autókat a tréningek során felvezető, biztonsági autóként (Safety Car) használják majd a kurzusok szervezői.


Forrás: drivingcamp.hu, facebook.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei