Bemutatták a Genesis Prada olcsóbb változatát




A Hyundai Motor nemrég bemutatta a Genesis Prada alacsonyabb árfekvésű változatát, amely az eddigi 5 literes helyett 3,8 literes motorjával 10 százalékkal olcsóbbá vált. 


A koreai autógyártó tavaly kötött együttműködési megállapodást az olasz luxus divatmárkával, a Pradával, amelynek eredményeképpen bemutatták a Genesis Prada változatát.


A Genesis Prada modell alapára 79 millió won (15,6 millió Ft) volt eddig, amely 30 százalékkal több, mint a Genesis alapmodelljének indulóára. Ám a vásárlók túl magasnak érezték ezt az árat, így az eladások még a tervezett évi 1200 darab egyharmadát sem érték el.  


A legújabb modell ismertetőjegye a két első sárvédőbe gravírozott „Genesis Prada” felirat, amellyel sokkal könnyebben felismerhető a modellváltozat. Korábban ugyanis a vásárlók sokat panaszkodtak azért, mert a luxusmodell külsejével nem hívja fel magára kellő mértékben a figyelmet.


A konkurens importmodellek (BMW 5, Mercedes-Benz E, Audi A6) az 55-65 millió wonos (11 – 13 millió Ft) árkategóriában helyezkednek el, amellyel azok kb. 10 millió wonnal (2 millió Ft) olcsóbbak a Genesis Pradánál, igaz ugyan, hogy azok kisebb (2-3 literes) motorokkal rendelkeznek. 

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei