A Hyundai átdolgozta a Sonata Hybridet


A Hyundai a 2013-as modellévre felfrissítette Sonata Hybrid modelljét. A félidős átalakítás átdolgozott hajtásláncot, alacsonyabb indulóárat és egy új felszereltségi szintet hozott.

Habár az új 2013-as Sonata Hybrid a megszólalásig hasonlít a kifutó tavalyi modellhez. a lemezek alatt számos kulcsfontosságú elem került átalakításra. Az új változat hibridrendszere erősebb, 10,5 kW-os generátort kapott, amely nagyobb töltési kapacitást és ezáltal a benzin- és elektromos üzem közötti zökkenőmentesebb átállást biztosít. A Sonata Hybrid elektromos motorjának teljesítményét 30-ról 35 kW-ra emelték, amely lehetővé teszi az elektromos üzem gyakoribb használatát.  


A fejlesztések további elemeként a Hyundai egy 47 kW teljesítményű lítium-polimer akkukat illesztett az új hibridhez, amely 13 kW-tal nagyobb, mint a korábbi modellé volt. Az akkumulátortechnológia fejlődésének újabb állomásaként ráadásul ezek a nagyobb teljesítményű akkumulátorok kisebb helyet foglalnak el a csomagtérből, amelynek köszönhetően a Sonata Hybrid csomagtere a korábbi 303 literről 343 literesre növekedhetett.   


Ám nemcsak a csomagtér mérete változott meg az új Sonata Hybridben, hanem a modell üzemanyag-fogyasztása is javult, amelynek eredményeként az új modell a Hyundai mérései szerint városban az eddigi 6,9 helyett 6,5 litert, autópályán 6 helyett 5,9 litert, míg vegyes üzemben 6,5 helyett 6,2 litert fogyaszt 100 kilométeren.     


A jobb hatásfok és kedvezőbb adatok ellenére az új, 2013-as Sonata Hybrid elődmodelljénél 200 dollárral kevesebbe, 26 445 dollárba kerül az Egyesült Államokban. Ezzel együtt viszont a Hyundai lehetőséget kínál vásárlói számára, hogy még többet költsenek hibrid autójukra, hiszen megjelent a kínálatban a Limited elnevezésű felszereltség is. Az 5 ezer dolláros csomagban 17 collos alufelnik, bőrülések, fűtött hátsó ülések, tolatókamera és navigációs rendszer található. A megemelt felszereltség árát azonban a benzinkutaknál fizeti meg a Limited változat vevője, hiszen ezzel kicsit növelheti az autó átlagfogyasztását.  


Forrás: leftlanenews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei