Már nem termel éjszaka a Hyundai



A Hyundai és Kia márkákat magában foglaló Hyundai Motor Group márciustól csökkentett munkaidőben termel, amellyel a koreai óriás 45 éves hagyományát hagyja maga mögött. 

A munkavállalói szakszervezettel még tavaly megkötött egyesség egyik pontja lépett most hatályba, amelynek keretében a korábbi két 10 órás műszakot két 8 vagy 9 órás műszak váltja fel. 

A Hyundai tájékoztatása szerint a Hyundai és Kia gyártóüzemekben az egy főre jutó munkaórák száma a változtatás hatására tízről átlagosan 8,5 órára csökkennek, amelynek eredményeként az éves munkaórák száma 11 százalékkal rövidült. Ezen kedvezőtlen hatások kiküszöbölésére az autógyártó új működési rendszert vezetett be, amelynek részeként új létesítményeket hoztak létre és növelték az időegységre jutó termelékenységet. 


A Hyundai számításai szerint saját gyáraiban 185 ezer, míg a Kia üzemeiben 179 ezer autóval kevesebb készülhet idén a bevezetett módosítások hatására. A két autógyártó szakszervezetei azonban jóváhagyták, hogy a csökkentett munkaidő mellett több túlórára kötelezhetőek a dolgozók, amennyiben az feltétlenül szükséges. 

„Az új rendszer ellenére így a termelési kapacitás változatlan a Hyundai és a Kia gyáraiban. Beszállítóink sem aggódnak a megrendelések visszaesése miatt.” – mondta a Hyundai képviselője. 

Az új rendszer a Hyundai és Kia hat dél-koreai üzemének mintegy 50 ezer munkavállalóját, valamint azon túl még mintegy 200 ezer családtagot érintenek.

Forrás: asiaone.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei