Új-Zélandon új modellek mellett marad az i45



Miután nemrég a Hyundai Australia bejelentette, hogy a vállalat nem forgalmazza tovább az i45 modellt, a közeli Új-Zélandon pletykák kezdtek keringeni egy hasonló lépésről. Az i30 modell viszont kombival bővül.

Nemrég a Hyundai New Zealand, a márka forgalmazója bejelentette, hogy idén bemutatják az i40 lépcsőshátú változatát a szigetországban, amely spekulációkat indított el, különösen azután, hogy az ausztrál importőr törölte programjából az i45 modellt. A helyi média felkapta a hírt, mivel az i45 nem igazán lopta be magát az autós újságírók szívébe, különösen azután, hogy tavaly bemutatták az i40 kombiváltozatát.


A Hyundai New Zealand vezetője, Andy Sinclair szerint nincsenek ilyen tervek: „A valóság az, hogy az ausztrál importőr szeretett volna 6 ezer autóra vonatkozó garanciát kapni és miután a koreai partner ezt nem tudta biztosítani, így csak az i40 maradt számukra. Nyilvánvalóan nekünk nincs szükségünk ennyi i45-re, így nálunk folytatódik a típus forgalmazása.” – mondta.



Az i45 modellt elsősorban az ázsiai és amerikai piacokra fejlesztette a Hyundai, így külseje jóval díszesebb, szelídebb vezetési karakterrel, kizárólag benzines motorokkal és limuzin karosszériával. Az i40 ezzel szemben Európa igényeire lett szabva: kevésbé színpompás, ám rendelkezik dízelmotorral és kombi felépítménnyel is. Pontosan emiatt vezették be a kombi i40-et tavaly. 


Új-Zéland azon kevés piacok egyike, ahol mindkét típus kapható és habár az i40 és az i45 is középkategóriás, a zsugorodó piaci szegmensben a kizárólag dízelmotoros kivitelben kínált i40 kombi további vásárlókat hozhat a márkának.



Az i45 benzinmotoros változatai 42 990 és 52 990 dollár között kaphatóak, míg az i40 kombi dízelek ára 48 990 és 53 990 dollár közötti árfekvésben vannak. A most bevezetésre kerülő i40 limuzinok 2 ezer dollárral olcsóbbak lesznek.        


Az i40 mellett Új-Zélandon is hamarosan megkezdik az új i30 kombi változatának forgalmazását, amelyet az ötajtós kompakthoz hasonlóan szintén Európában terveztek és ott is gyártanak.

A modellt a Hyundai csehországi üzeme állítja elő, amely az i30 mellett az ix20 és ix35 modellekbőltöbb, mint 300 ezer autót gyárt évente. Az i30 wagon lesz az első olyan Hyundai modell Új-Zélandon, amely az európai gyárból érkezik ide.


A kisautószegmens adja Új-Zéland személyautó értékesítésének negyedét, amelyben az i30 wagonhoz hasonló modellek különösen népszerűek a kisebb vállalkozások üzemeltetői között. A Hyundai a kilencvenes években már egyszer komoly eredményeket produkált itt a Lantra kombival.





A 185 milliméterrel hosszabb, 528 literes csomagtérrel rendelkező kombi motorválasztéka kissé módosult a kompakthoz képest: egy 1,6 literes CRDi dízelmotor 128 lóerővel, illetve szintén 1,6 literes 120 lóerős benzines erőforrás lesz rendelhető hozzá, míg az (vélhetően Dél-Koreából érkező) ötajtóshoz lehet 1,8 literes benzinest is választani.

Az új i30 wagon – az i40-hez hasonlóan – 2.000,- dollárral kerül többe, mint az eddigi ötajtós, így ára felszereltségtől függően 36 490 és 41 990 dollár között várható.

Forrás: nzherald.co.nz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei