Koreai cég gyárt a Hyundai számára alkatrészt Paraguayban



A paraguayi Itauguá városában egy 40 millió dolláros beruházás keretében felépülő alkatrészgyártó üzemben hamarosan részegységek készülnek a dél-amerikai piac felé forduló Hyundai csoport számára.

A THN Paraguay S.A. néhány hónapon belül egy kezdeti 10 millió dollár értékű beruházással olyan alkatrészgyártó üzemet kíván létesíteni, amely a Hyundai és Kia autógyárakat szolgálja majd ki. Az első ütemben ezáltal mintegy ezer új munkahely jön létre.    

Andrés Gwynn, a cég ügyvezetője elmondta, a három ütemben megvalósuló teljes beruházás értéke 40 millió dollár. Áprilisban kezdik meg a képzőközpont és a gyárüzem építését, amelyben először betanítják a munkásokat, a tényleges termelés csak később veszi kezdetét. Jövőre pedig újabb épületek kerülnek beépítésre a 12 hektáros területen.

A koreai autógyártók célkeresztjében a brazil autópiac áll. Az év második felében meginduló exportmennyiség havi mértéke a későbbiek folyamán 80-90 millió dollár körülire várható Gwynn szerint.  „A növekedés a céljuk, ám Brazíliában túl magasak a költségek, Paraguayban viszont vannak még lehetőségek. Arról volt szó, hogy Brazíliában lesz a gyár, amikor a cégünk szóba került.” – mondta Gwynn.

A THN összesen 10 üzemmel rendelkezik világszerte: Dél-Koreában, Kínában, Brazíliában készítenek autóalkatrészeket, köztük kábelkötegeket.

Forrás: wochenblatt.cc

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei