A Hyundai műszaki szakközépiskolát nyitott Afrikában



A Hyundai Motor Company vállalatának társadalmi felelősségvállalási programjának részeként nemrég tartotta meg a „Hyundai-KOICA Dream Center” műszaki szakközépiskola hivatalos megnyitó ünnepségét a Ghanában található Koforidua városában.

A megnyitóünnepségen részt vett 150 kormányzati képviselő, köztük Victor Smith, a keleti régió minisztere, 200 koforiudai gyermek szüleikkel együtt Happy Move Global önkéntesek Koreából, Jae-min Kyun dél-koreai nagykövet, valamint Sang Min Park, a Hyundai Motor afrikai régiójának vezetője. Az első Hyundai-KOICA Dream Center hivatalos megnyitójára a tavalyi alapkőletétel után éppen egy évvel történt meg, amelynek létrehozása a Hyundai afrikai és ázsiai országokban létesítendő iskolaépítési programjának első állomása.    


„A Hyundai Motor Company és a KOICA (Korean International Cooperation Agency) a ghánai fiatalok részére lehetőséget biztosít arra, hogy fejlesszék műszaki képességeiket azért, hogy ezzel hozzájáruljanak jövőbeli céljaik megvalósításához.” – mondta Victor Smith, az ország keleti régiójának minisztere.

„A ghánai Hyundai-KOICA Dream Center az ország legjobb műszaki szakiskolájává válhat, amely minőségi oktatásával példaként szolgál majd a többi afrikai műszaki iskola számára.” – jelentette ki Sang Min Park, a Hyundai Motor afrikai régiójának vezetője.


A ghánai kormányzat által jóváhagyott Hyundai-KOICA Dream Center létrehozásában a Hyundai és a KOICA mellett részt vett a koreai kormányzati hivatal, valamint koreai és nemzetközi gyermekfejlesztő szervezet annak érdekében, hogy szélesítse az oktatás lehetőségeit és munkahelyeket is teremtsen a hátrányosabb helyzetű afrikai és ázsiai régiókban.

A létesítmény két főépületből áll: egy három emeletes iskolaépület, amelyben osztálytermek, gyakorlati laborok, számítógépterem és könyvtár kapott helyet, míg a kollégiumi épületben 40 diák elhelyezésére és étkezésére van lehetőség. A kollégiumot teljes egészében a Hyundai Motor Company és a Hyundai hivatalos egyetemi önkéntes csoportja,a Happy Move Global szervezet finanszírozta és építette.

A pénzügyi támogatás mellett a Hyundai forrásait és autóipari szakértelmét felhasználva oktatási program kidolgozásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait, amelynek keretében a tanulók a Hyundai műszaki szakemberei által rendelkezésre bocsátott járműveken, erőforrásokon és erőátviteli rendszereken, szakoktatók és gyakorlatvezetők segítségével sajátíthatják el a szakmát.


Az új műszaki szakiskola három éves képzési programot kínál, amelyben idén 100 tanuló kezdheti meg tanulmányait, amely minden évben újabb 100 fiatallal gyarapodik, így a harmadik év végére az iskola teljes létszáma eléri a 300 főt.

A Hyundai tervei szerint nemcsak figyelemmel kíséri az iskola oktatási programjának fejlődését, hanem a továbbiakban az itt végző diákok számára gyakornoki és végleges állásokat kínál fel a helyi márkaképviseletekben, de akár mentorprogramot is indít azok számára, akik saját üzletüket kívánják megalapítani.

Forrás: cisionwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei