Első rajzok és infók a Hyundai új kupétanulmányáról



Pár napja már szó volt arról, hogy a Hyundai a közelgő Szöuli Autószalonon bemutatja új kupétanulmányát. Most megérkeztek az első képek az autóról.

Az egyelőre még csak skicceken látható HND-9 luxus sportkupé tanulmány a Hyundai folyékony szobrászat stílusirányzatának újabb fejlődési lépcsőjét hivatott előrevetíteni. Ahogyan arra az autó neve is utal, a Hyundai koreai Namyang kutató-fejlesztőközpontjának kilencedik tanulmánya minden formaeleme kifinomultságával igazi prémiumhatást kelt.


A HND-9 különlegesen hosszú motorháztetővel és hatalmas tengelytávval rendelkezik, amely a klasszikus luxus sportkupék modern újraértelmezésének tekinthetőek.


Az autó első fényszórójától a csomagtérig végighúzódó áramvonalas, mégis elegáns karaktervonalak, a terjedelmes, erőt sugárzó masszív felépítés és a széles, feltűnő hatszögletű hűtőmaszk mind a koncepció teljesítményorientált beállítottságáról tanúskodik.  


Ezen felül a szárnyas ajtók, a lágyan csillogó, visszahajló ezüstös vonalak a fényszórók alatt, a dupla hátsó kipufogó és az egyedi első-hátsó fényszórók mind a modell futurisztikus megjelenését szolgálják.  


A hátsókerék-meghajtású, nagy teljesítményű HND-9 sportkoncepciót egy 3,3 literes, 370 lóerős, turbóval felszerelt T-GDI motor mozgatja egy nyolcfokozatú automatikus váltón keresztül.  

A HND-9 a Szöuli Autószalon Hyundai standján tartja világpremierjét, március 28-án. További részleteket akkor kaphatunk az autóról.

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei