Szolgálatban az elnöki Hyundai limuzin


Dél-Korea első női elnöke beiktatási ceremóniájára a Hyundai Motor Equus limuzinjában érkezett, aki az eseményre első alkalommal választott hazai gyártó által készített modellt.

A frissen megválasztott elnök előbb egy Mercedes-Benz S600 Pullman hátsó ülésén hagyta el a szöuli Gangnam kerületben található otthonát, ám később átült a konvojban velük haladó Equusba. Park Geun-hye a koreai limuzin tetőablakán keresztül integetett az őt ünneplő tömegnek.


Az autó a koreai autógyártó zászlóshajójának nyújtott változata, amely a benne ülő utasok számára megfelelő védelmet biztosít különféle támadások ellen. A páncélozott Equus modellt az erre szakosodott Stoof International német vállalattal közösen fejlesztette ki a Hyundai.


A vállalat már 2009-ben a koreai biztonsági szolgálat rendelkezésére bocsátott három Equust, ám az autók iránti figyelmet a 2010-es G20-ak szöuli összejövetele hozta meg. A Hyundai az Egyesült Nemzetek Szervezete elnöke, Ban Ki-moon számára egy ilyen Equus modellt szállított az elnök második ciklusának megkezdésekor.


A Hyundai biztonsági okokból nem hozta nyilvánosságra a különleges járművek műszaki paramétereit. „Ezek titkos információk.” – mondta a Hyundai képviselője. „Biztonsági okokból nem engedélyezték a jármű részleteinek nyilvánosságra hozatalát.” – tette hozzá. Annyi azonban ismert, hogy a 4 tonnásra hízott Equus képes ellenállni a puskalövéseknek, emellett az autót a modellsorozat hagyományos tagjait is mozgató 5,0 literes V8-as motorral szerelték fel.

Az újonnan megválasztott elnök autóválasztása meglepetés volt, hiszen a korábbi elnökök külföldi gyártók golyóálló modelljeiben utaztak a hivatalos eseményekre. A nemzet első golyóálló autója egy Cadillac volt, amelyet még Dwight Eisenhower amerikai elnök adományozott Dél-Korea első elnöke, Syngman Rhee részére még 1956-ban. Chun Doo-hwan és Roh Tae-woo korábbi elnökök Lincoln Continental limuzinokat használtak, míg Kim Dae-jung Mercedes-Benz S600-ban, az őt követő Roh Moo-hyun pedig S600 Pullman Guardban utazott, amely utóbbit Lee Myung-bak is használt beiktatásakor.


Jelenleg a koreai biztonsági szolgálat használatában négy hivatalos autó áll: egy BMW 760Li High Security, egy Mercedes-Benz Pullman Guard, egy Cadillac Deville és az Equus. Ezek közül az S600 Pullman használják előszeretettel az elnökök a hivatalos eseményeken.  

Park a választási kampánya során egy Kia Carnivallal utazta végig Dél-Koreát, sőt, a választási győzelme után egy ideig tovább is használta azt. Közismert róla, hogy szerette azt az autót, mivel együtt tudott benne utazni kíséretével és csomagjaival az autó 11 személyes utasterében, valamint az autó használhatta a buszsávokat, amennyiben fedélzetén hatnál többen utaztak.


Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei