Beárazták a Santa Fét Amerikában



A Hyundai Motor America nemrég nyilvánosságra hozta a Santa Fe hosszú tengelytávú, hétüléses változatának árlistáját.

A Hyundai Santa Fe modellpalettája a harmadik generációra kettévált és az eddig egyféle karosszériával készülő terepjáró immár kétféle külsővel, eltérő igényeknek megfelelően kapható. A rövidebb tengelytávú változat Amerikában Santa Fe Sport néven fut tovább, míg a hosszabb kivitelt nevezik ezután Santa Fének.


A Santa Fe GLS indulóára elsőkerék-meghajtással 29 195 dollár (kb.6,4 mFt), amellyel ára jóval versenyképesebb olyan versenytársainál, mint a Toyota Highlander, Nissan Pathfinder vagy a Ford Explorer. Ez a változat a 290 lóerős 3,3 literes V6 GDI erőforrással és hatfokozatú Shiftronic automata váltóművel kapható, amelynek fogyasztása autópályán az EPA mérése szerint 25 mérföld/gallon, azaz 9,4 liter/100 km.

A GLS alapkivitelben számos extra mellett krómozott dupla kipufogók, ECO kapcsoló, 18 collos könnyűfém kerekek és változtatható rásegítésű szervokormány is megtalálható. Az alapmodell négykerék-meghajtású változata 30 945 dollártól kapható, amelyhez a fentieken túl aktív kanyarodás stabilizátor és szélvédő jégtelenítő is helyet kapott.  


A GLS modellhez kétféle csomagot is kínál a Hyundai: a Népszerű felszerelés csomagot és a Bőr és Navigáció csomagot. Előbbiben 950 dollárért tetőtartó, ködlámpa, automata fényszóró, fűtött tükrök, ablaktörlő jégtelenítő, elektromos vezetőülés, fűthető első ülések, bőrkormány és -sebességváltó gomb, míg utóbbiban 2 450 dollárért ezeken felül külső tükrökbe épített indexek, fűtött hátsó ülésekkel kiegészített bőrülések, elektromos első utasülés, fűtött kormánykerék, 8 collos érintőképernyős navigáció, tolatókamera, kétzónás, ionizátorral felszerelt automata klíma, Homelinkkel és iránytűvel felszerelt, fényre sötétedő belső tükör és prémium ajtóboritás kapott helyet.    

A kínálat csúcsán áll a Hyundai Santa Fe Limited változat, amelyet kétkerék-meghajtással 33 100, míg összkerekesként 35 695 dollárért vásárolhatnak meg az érdeklődők Amerikában. A Limited változatban a GLS Népszerű Felszerelés csomagon túl 19 collos alufelnik, tolatókamera és prémium ajtóborítás található.  


A Limitedhez a forgalmazó egy Limited Technology csomagot is kínál, amely 2 900 dollárral növeli az árat és olyan felszereltségeket tartalmaz, mint az érintőképernyős navigáció, 12 hangszórós Infiniti térhatású, 550 wattos hangrendszer, panoráma napfénytető, fűtött kormánykerék és hátsó ajtó árnyékolók.  

Forrás: thecardriving.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei