Brazíliában is bemutatkozott az új i30



Több, mint egy évvel a világpremier után immár Brazíliában is kapható a Hyundai második generációs i30 modellje.

Az új Hyundai i30 február közepétől kapható a dél-amerikai országban, ahol a Caoa csoport márkakereskedéseiben érhető el az új modell. A cégcsoport tájékoztatása szerint a január elejétől megrendelhető, teljesen megújult modell felszereltsége is gyarapodott, amelynek alapeleme immár az automata sebességváltó is. Kétféle felszereltség közül lehet választani, amelyek ára 75 ezer reál (kb. 8,1 mFt), illetve 85 ezer reál.


Az új i30 már a tavaly októberi Sao Paulo-i Autószalonon bemutatkozott a nagyközönségnek, értékesítése azonban csak idén vette kezdetét. Az új modell mindkét változata kategórijában igen gazdag alapfelszereltséggel rendelkezik, amelynek része a változtatható rásegítéésű (Flex Steer) elektromos szervokormány, négy irányban állítható kormányoszlop, digitális kijelzővel felszerelt fedélzeti számítógép, hétcollos érintőképernyős multimédia, kormányról vezérelhető integrált rádió-CD-vel, DVD-vel és bluetooth kihangosítóval.  

Az autó biztonsági csomagjában az elektromosan állítható és fűthető külső tükrökön és parkolókamerával felszerelt tolatóradaron blokkolásgátló, légzsákok, esőérzékelő és navigációs rendszer található.


A csúcsfelszereltség ezeken kívül napfénytetőt, bőrüléseket, elektromos parkolóféket, automata klímát, elektromosan állítható vezetőülést, xenon fényszórókat, nyomógombos indítást, krómozott hűtőmaszkot, valamint menetstabilizálót kínál.

Az új i30 Brazíliában kizárólag a HB20-ból már ismert, ám néhány részén jelentősen módosított, 128 lóerős, 1,6 literes, etanollal is üzemeltethető (ekkor 122 lóerős) motorral kapható, amely ugyan kisebb teljesítményű, mint a korábbi 2,0 literes modell 145 lóereje, ám annak négyfokozatú automatája helyett az újban már hat fokozatból lehet választani.   

Forrás: g1.globo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei