Bemutatkozott az új Genesis Coupe tanulmány


A Hyundai a Szöuli Autószalonon mutatta be új HND-9 koncepcióautóját, amely nem titkoltan a következő Genesis Coupe előfutára.

A vállalat dél-koreai Namyang városában található formatervező-központ által megálmodott HND-9 a márka folyékony szobrászatának újabb evolúciója. Az új tanulmány a klasszikus sportautók stíluselemeinek újraértelmezéseként született meg.


"“A HND-9 lehetőséget ad arra, hogy a közönség bepillantást kapjon a Hyundai jövőbeli sportmodelljeinek formavilágába." - mondta Suk-Geun Oh, a Hyundai dizájnközpontjának vezetője. "A Hyundai folyékony szobrászat formanyelvének evolúciójaként ez a sportkupé-tanulmány a nagy teljesítményt ötvözi a kifinomult megjelenéssel." - tette hozzá.


A HND-9 4695 milliméter hosszú, tengelytávja pedig 2860 milliméter, így előbbi 50, míg utóbbi 40 milliméterrel haladja meg a jelenleg kapható Genesis Coupe generációt. Formailag az autó a tradicionális sportkupék sziluettjét követi, hátratolt utasfülkével, amelynek teteje enyhén lejt egészen a csomagtérig, hogy azután hirtelen véget érjen.


A négyüléses koncepcióautó hatalmas szárnyas ajtókkal rendelkezik, amely azonban valószínűleg nem kerül gyártásba a Genesis Coupe végleges változatán. Megjelenhetnek viszont a karcsú, levegőbeömlőkkel egybeépített LED fényforrásokkal ellátott első-hátsó világítótestek, amelyek a széles hűtőnyílással együtt uralják az első kiképzést.


Akárcsak külseje, a HND-9 belső kialakítása is modern, luxus színvonalú vezetési élményt ígér, amelynek létrehozásában három fő motívum játszott szerepet: spirális felépítés, elegancia és csúcstechnológia. A folyékony szobrászat jegyében született dinamikus spirálformák húzódnak végig a teljes utastérben, az ülések sportosan elegánsak, amelyek kárpitszíne aszerint változik, hogy milyen szögből nézzük azokat.

További képek a tanulmányról a blog facebook oldalán található.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei