Megérkezett a Hyundai HB20 négyajtósa


Brazíliában bemutatkozott a Hyundai HB20 lépcsőshátú változata, így már teljes a Hyundai kizárólag Latin-Amerikának készülő típuscsaládja.

A Hyundai néhány napja mutatta be a nagyközönségnek a koreai márka harmadik, kifejezetten a brazil vásárlók számára kifejlesztett modellcsaládjának tagját, a HB20S, vagyis a szedán változatát. Az újdonság teljes hossza 30 centiméterrel, 4,2 méterre gyarapodott, miközben szélessége és magassága nem változott számottevően. 


Az új modell a C oszlopig teljesen megegyezik a korábban már megismert ötajtós változatokkal, ám a hátsó szélvédő sokkal enyhébben ereszkedik, amelynek végében egy viszonylag szűk csomagtér-nyílást alakítottak ki. A csomagtér mérete 150 literrel nagyobb, mint az ötajtósban, így 450 liternyi poggyászt képes elnyelni.


Az új HB20 indulóára a háromhengeres, 80 lóerős 1,0 literes flexmotoros változat esetén 39 495 reál (kb. 4,5 mFt), amelynek alapfelszereltségéhez a légkondicionáló, szervokormány, dupla légzsák, négy elektromos ablakemelő és a kormányról vezérelhető rádió is hozzá tartozik. A szedán emellett választható a Hyundai 1,6 literes, 128 lóerős motorjával is, amelynek indulóára 44 995 reál (kb. 5,2 mFt), míg a legdrágább 1,6 Premium automata sebességváltóval 53 995 reálba (kb. 6,2 mFt) kerül.


A Hyundai előrejelzése szerint a HB20 lépcsőshátú változatából idén mintegy 40 ezer példányt tudnak eladni, amelynek 60 százalékát az erősebb motorral szerelt változat teszi majd ki.   


A HB20S már a harmadik modell, amelyet a Hyundai kizárólag a brazil vásárlók elvárásai szerint első saját brazil gyárában termel, amely tavaly szeptemberben kezdte meg a működését. Még abban a hónapban bemutatkozott a HB20 ötajtós kisautó, amely a 10 legkeresettebb kisautóvá vált a brazil autópiacon decemberben és januárban.  


A versenytársaktól eltérően a Hyundai nem jól csengő típusnevet adott helyi modelljének, hanem csupán HB20-nak nevezte járművét, amelyből a HB a Hyundai Brasil, míg a 20 az i20 padlólemezére utal. A tavaly októberi Sao Paulo-i autószalonon a koreai márka leleplezte a Hyundai HB20 terepjárósított változatát, a HB20X-et, amely február közepe óta kapható az ország 150 Hyundai márkakereskedésében. Ezek számát az év végére 180-ra kívánja emelni a vállalat.

Habár nem valószínű, hogy a HB20 lépcsőshátú változata eljut valaha Európába, a Hyundai azonban bejelentette, hogy a jövőben egy kisszedán is gyártásba kerül az új i10 mellett a gyártó török gyártóbázisán, amelynek formavilága hasonló lehet a most bemutatott modellhez. 



Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei