Ausztráliában tesztelik az Azerát és a Santa Fét



Az ausztrál CarAdvice magazin egyik olvasója kapta lencsevégre az álcázatlan Azerát és az álcázott Santa Fe hosszabb változatát.

A felvételeket a Sydney városi Epping Road-on készítette az olvasó, nem messze a Hyundai Australia központjától. A már korábban máshol bemutatott autók közül egyiket sem forgalmazzák még Ausztráliában, ám valószínűsíthető, hogy ezeket a dél-koreai cég fejlesztői a forró időjárási körülmények között tesztelik jelenleg a déli féltekén fekvő kontinensen.   


A Hyundai Azera – más piacokon Grandeur – a helyi piacon kínált Holden Commodore és Ford Falcon méretű nagykategóriás autó, amely az i40 és a Genesis között helyezkedik el a Hyundai globális termékportfoliójában.


A Hyundai Australia igen csekély mennyiséget adott el a Grandeur előző két nemzedékéből 1999. és 2011. között, ám a jelenlegi generáció két évvel ezelőtti bemutatását követően úgy döntött, hogy nem vezetik be ezt a modellt a helyi piacra, helyette inkább a mára már nem orgalmazott i45 modellt helyezték előtérbe.


A legújabb Santa Fét a tavalyi New York-i Autószalonon mutatták be, amelynek hosszított tengelytávú változatát nemrég kezdték forgalmazni Észak-Amerikában. A nagy szabadidő-autót jelenleg csak balkormányos változatban készítik főképp az Egyesült Államok vásárlóinak igényei szerint, ahol a hosszabb változat Santa Fe, míg az Ausztráliában is megjelent, rövidebb változatot Santa Fe Sport néven árusítják.  


A hosszított Santa Fe a Hyundai Veracruz helyébe lépett, amelyet szintén csak balkormányos kivitelben készítettek eddig.

A Hyundai Australia egyelőre nem kommentálta, mely modelleket kívánja a közeljövőben bevezetni annak ellenére, hogy mindkét modell egyre többször látható a Sydney-i utakon.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei